Κοσμος

O Έλον Μασκ ζητά να «κάνουμε παιδιά για σωθεί ο πολιτισμός μας»

«Να θυμάστε τα λόγια μου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ: Κάντε παιδιά να σωθεί ο πολιτισμός μας
Ο Έλον Μασκ © EPA/CLEMENS BILAN

Την υπογεννητικότητα ως έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τον ανθρώπινο πολιτισμό ανέδειξε ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ.

Το επιχείρημα του δισεκατομμυριούχου έρχεται σε αντίθεση με πολλούς ειδικούς και μη που προτείνουν την μείωση των γεννήσεων εξαιτίας ανησυχιών για την κλιματική αλλαγή, για την παγκόσμια ανισότητα και για τον διαμοιρασμό των πόρων.

Ο Μασκ αναφέρθηκε στους ειδικούς αυτούς λέγοντας ότι υπερβολικά πολλοί «καλοί, έξυπνοι άνθρωποι» πιστεύουν ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει αυξηθεί σε ανησυχητικά επίπεδα και βρίσκεται εκτός ελέγχου.

«Είναι ακριβώς το αντίθετο. Εάν ο κόσμος δεν κάνει περισσότερα παιδιά, ο πολιτισμός θα καταστραφεί. Να θυμάστε τα λόγια μου», τόνισε ο ίδιος σε συνέδριο της Wall Street Journal.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες η Morgan Stanley παρατήρησε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά φοβούμενοι για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Επίσης, οι αναλυτές σημείωσαν ότι αυτή η τάση επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τα ποσοστά γονιμότητας. Παράλληλα καταγράφεται και μείωση της γονιμότητας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Mε πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ