Κοσμος

Κορωνοϊός: Εμβολιασμένο το 80% των παιδιών στη Γαλλία

Τα στοιχεία για την ηλικιακή ομάδα 12 ετών και άνω - Εντυπωσιάζουν οι αριθμοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχεδόν το 80% των παιδιών στη Γαλλία έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού
Σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA/ PETER DASILVA

Στη Γαλλία το 80% των παιδιών έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Αναλυτικά τα στοιχεία.

Τα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών των παιδιών κατά του κορωνοϊού στη Γαλλία ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας της χώρας Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ.

Όπως δήλωσε σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει έως τώρα εμβολιαστεί.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ είπε ότι από τις 15 Δεκεμβρίου, τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, που είναι υπέρβαρα ή αντιμετωπίζουν μια σοβαρή κατάσταση υγείας, θα έχουν επίσης πρόσβαση στον εμβολιασμό. Και εξέφρασε την ελπίδα ότι η γαλλική κυβέρνηση θα μπορέσει να προσφέρει εμβόλια σε όλα τα παιδιά ηλικίας άνω των 5 ετών από τις 20 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι το 79% των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ το 76% έχει λάβει δύο δόσεις. Για όλες τις ηλικιακές ομάδες, από κοινού, το ποσοστό εμβολιασμού για όσους είναι επιλέξιμοι ανέρχεται σε 90% και 88% αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί των παιδιών 5 έως 11 ετών ξεκινούν στις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση ο κ. Θεμιστοκλέους. Η σχετική πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ