Κοσμος

Γερμανία: «Νόμιμοι» οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερμανία: «Νόμιμοι» οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο
Διαδηλωτής κατά των μέτρων του κορωνοιού στη Γερμανία © ΕPA Pool

Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας έκρινε ότι οι περιορισμοί για τον περιορισμό του κορωνοϊού που επιβλήθηκαν την άνοιξη του 2021 ήταν συνταγματικοί.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας έκρινε δικαιολογημένα και αναλογικά τα μέτρα τοπικού lockdown τα οποία επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση από την έναρξη της πανδημίας, ανοίγοντας τον δρόμο για νέα ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του νέου κύματος της Covid-19.

Οι περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές, στις εξόδους και το κλείσιμο των σχολείων, "στην κατάσταση του ακραίου κινδύνου της πανδημίας, ήσαν συμβατοί με τον Θεμελιώδη Νόμο", έκρινε το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο η απόφαση του οποίου ανακοινώνεται λίγες ώρες πριν από την συνάντηση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του διαδόχου της Ολαφ Σολτς με τους ηγέτες των ομόσπονδων κρατών της χώρας για να αποφασίσουν αν υπάρχει ανάγκη για την ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων.

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει ένας νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ ομοσπονδιακών αξιωματούχων και των πρωθυπουργών των 16 κρατιδίων, ο οποίος επρόκειτο να γίνει στις 9 Δεκεμβρίου αλλά η αναβλήθηκε για σήμερα ώστε να τους επιτραπεί να εξετάσουν την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Να σημειωθεί επίσης ότι πριν από την συνάντηση, ο συμπρόεδρος των Πρασίνων και επερχόμενος αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, τάχθηκε υπέρ ενός εθνικού «lockdown για τους ανεμβολίαστους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ