Κοσμος

Η Βρετανία υποχρεώνει το Facebook να πουλήσει το Giphy

Υπενθυμίζεται πως ο τεχνολογικός κολοσσός των ΗΠΑ είχε συμφωνήσει για την εξαγορά της Giphy έναντι 400 εκατ. δολαρίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπλόκο των βρετανικών αρχών στην Meta - Σύσταση για πώληση της Giphy
Giphy © Τwitter

Η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, έλαβε οδηγίες από τη αρχή ανταγωνισμού και αγορών της Βρετανίας για να προχωρήσει στην πώληση της πλατφόρμας Giphy.

H Αρχή Aνταγωνισμού και Aγορών (CMA) του Ηνωμένου Βασιλείου απαιτεί από το Facebook να πουλήσει το Giphy, αφού διαπίστωσε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να βλάψει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τους διαφημιστές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ανεξάρτητη επιτροπή CMA που εξετάζει τις συγχωνεύσεις κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Facebook θα είναι σε θέση να αυξήσει την ήδη σημαντική ισχύ του στην αγορά σε σχέση με άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέσω: άρνησης ή περιορισμού της πρόσβασης άλλων πλατφορμών σε Giphy GIF, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα σε ιστότοπους που ανήκουν στο Facebook – Facebook, WhatsApp και Instagram – οι οποίοι ήδη αντιπροσωπεύουν το 73% του χρόνου που αφιερώνουν οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ή αλλαγής των όρων πρόσβασης απαιτώντας, για παράδειγμα, την απαίτηση από το TikTok, το Twitter και το Snapchat να παρέχουν περισσότερα δεδομένα χρήστη προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε Giphy GIF.

Υπενθυμίζεται πως ο τεχνολογικός κολοσσός των ΗΠΑ είχε συμφωνήσει για την εξαγορά της Giphy έναντι 400 εκατ. δολαρίων προκειμένου να εντάξει την πλατφόρμα  στο Instagram. Η GIPHY η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν και να εκφράζουν συναισθήματα και σκέψεις, με τα αμέτρητα GIFs.

Το Facebook διέκοψε τις διαφημιστικές υπηρεσίες της Giphy τη στιγμή της συγχώνευσης, αφαιρώντας μια σημαντική πηγή δυνητικού ανταγωνισμού. Η CMA το θεωρεί αυτό ιδιαίτερα ανησυχητικό, δεδομένου ότι το Facebook ελέγχει σχεδόν το ήμισυ της αγοράς διαφημίσεων προβολής, αξίας 7 δισεκατομμυρίων λιρών, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Stuart McIntosh, Πρόεδρος της ανεξάρτητης ομάδας έρευνας που διεξάγει την έρευνα φάσης 2, δήλωσε: «Απαιτώντας από το Facebook να πουλήσει το Giphy, προστατεύουμε εκατομμύρια χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και προωθούμε τον ανταγωνισμό και την καινοτομία στην ψηφιακή διαφήμιση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ