Κοσμος

Βέλγιο-Covid 19: Ανακοινώθηκαν σήμερα νέοι περιορισμοί

Με βάση τους νέους κανόνες, οι χριστουγεννιάτικες αγορές, οι χώροι πολιτισμού, τα μπαρ και τα εστιατόρια πρέπει να κλείνουν στις 11.00 π.μ.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βέλγιο
Βέλγιο © ΕPA/ OLIVIER HOSLET

Το Βέλγιο ανακοίνωσε σήμερα νέους περιορισμούς

Νέους περιορισμούς ανακοίνωσε σήμερα το Βέλγιοπροκειμένου να μειωθούν οι κοινωνικές επαφές και να περισταλεί το τέταρτο κύμα μολύνσεων COVID-19 που εξαπλώνεται γρήγορα. «Αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση τώρα που είναι χειρότερη από την πιο απαισιόδοξη άποψη των ειδικών μόλις πριν από δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρόο σε συνέντευξη τύπου, λέγοντας πως η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται. «Αν δεν είχαμε σήμερα ένα τόσο ψηλό ποσοστό εμβολιασμού σήμερα, θα ήμασταν σε απολύτως σοβαρή κατάσταση».

Σημειώνεται ότι τα νέα μέτρα, που θα αρχίσουν να ισχύουν από αύριο Σάββατο και για τρεις εβδομάδες, λαμβάνονται μόλις μία εβδομάδα έπειτα μια προηγούμενη δέσμη περιορισμών λόγω κορωνοϊού, περιλαμβανομένης της επέκτασης της υποχρέωσης χρήσης μάσκας και μεγαλύτερου ποσοστού τηλεεργασίας. Με βάση τους νέους κανόνες, οι χριστουγεννιάτικες αγορές, οι χώροι πολιτισμού, τα μπαρ και τα εστιατόρια πρέπει να κλείνουν στις 11.00 π.μ., με ανώτατο όριο έξι άτομα σε κάθε τραπέζι. Επίσης, απαγορεύονται τα ιδιωτικά πάρτι και οι συγκεντρώσεις, εκτός γάμων και κηδειών. Το Βέλγιο, έχει τον έκτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων κατά κεφαλήν στην Ευρώπη. Περίπου ένας στους 60 ανθρώπους είχε μολυνθεί τις τελευταίες 14 ημέρες, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων. Το ποσοστό θνητότητας ωστόσο είναι μόλις κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ, καθώς το 75% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ