Κοσμος

Dave Chapelle: Παραιτήθηκε τρανς υπάλληλος του Netflix

«Δεν πίστευα ότι θα τελείωναν έτσι τα πράγματα, αλλά νιώθω ανακούφιση που έγινε έτσι»,

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Yπάλληλος Netflix
Yπάλληλοι Νetflix © Getty Images/ Ideal Image

Η Terra Field, πρώην μηχανικός του Netflix που οργάνωσε την διαμαρτυρία κατά του Dave Chappelle, παραιτήθηκε.

Η Terra Field υπάλληλος του Netflix που οργάνωσε την διαμαρτυρία μετά το standup speciαl του Dave Chappelle, παραιτήθηκε.

Η Field, η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως «ριζοσπαστική τρανς» στο βιογραφικό της στο Twitter, μοιράστηκε την είδηση της παραίτησής της στα social media χθες (22 Νοεμβρίου). «Δεν πίστευα ότι θα τελείωναν έτσι τα πράγματα, αλλά νιώθω ανακούφιση που έγινε έτσι», έγραψε η Field στην επιστολή της, συλλογιζόμενη την εμπειρία της από την διαμαρτυρία με τη συνάδελφό της B. Pagels-Minor. 

«Όταν έψαχνα να αλλάξω ομάδα στο Netflix, όταν προσπαθούσα να αποφασίσω αν χρειαζόμουν ένα διάλειμμα από τον ηγετικό μου ρόλο στο ERG και όταν τέθηκα σε αναστολή από το Netflix τον Οκτώβριο, υπήρχε ένα άτομο του οποίου ζήτησα τη συμβουλή και στις τρεις περιπτώσεις: B. Pagels-Minor» και συνέχισε «Λίγο αφότου απολύθηκε πήρα μια απόφαση: να βουλιάξω ή να κολυμπήσω, αποφάσισα να συνεχίσω δίπλα του». 

«Θέλω να εστιάσω στη χαρά, όχι στον πόνο της καρδιάς», κατέληξε. 

Στην εμφάνισή του στο «Closer», ο Σαπέλ φέρεται να διακωμωδεί τα τρανς άτομα αλλά και την LGBTQ κοινότητα εν γένει, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ανήκει στην «ομάδα TERF», ένας όρος που αποδίδεται ως «ακραία φεμινίστρια (trans-exclusionary radical feminist)», μία ιδεολογία που θεωρεί ότι οι τρανς γυναίκες πρέπει να αποκλείονται από τον όρο γυναίκα.

Σε απάντηση περίπου 100 άτομα με επικεφαλής την Field βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του Netflix στο Λος Αντζελες, καλώντας την δημοφιλή πλατφόρμα να χρηματοδοτήσει περισσότερα τρανς και non-binary, αλλά και να λάβει μέτρα για την αποφυγή της «τρανσφοβίας και ρητορικής μίσους». 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ