Κοσμος

Πυρ ομαδόν στον Τζόνσον για... την «Πέππα το γουρουνάκι»

Σκληρή κριτική από το ίδιο του κόμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mπορις Τζονσον
Μπόρις Τζονσον © Getty Images/ Ideal Image

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι αντιμέτωπος με σφοδρή κριτική από επιχειρηματικούς ηγέτες και βουλευτές των Συντηρητικών για μια ομιλία σε κορυφαία στελέχη του κλάδου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχασε τα λόγια του και κατέφυγε στο αγαπημένο του παιδικό κατά τη διάρκεια ετήσιου συνεδρίου για τις βρετανικές επιχειρήσεις (αντίστοιχος ΣΕΒ) το πρωί της Δευτέρας.

Ο Τζόνσον ανέφερε: «Χθες πήγα, όπως πρέπει όλοι να κάνουμε, στο Peppa Pig World» και συμπλήρωσε ρωτώντας «Ποιοι έχετε βρεθεί εκεί; ... Όχι αρκετοί. Ήμουν διστακτικός αλλά το λάτρεψα» είπε εξηγώντας πως ο κόσμος αυτού του κινούμενου σχεδίου είναι ένα μέρος που του ταιριάζει επειδή έχει ασφαλείς δρόμους, πειθαρχία στα σχολεία και δίνει μεγάλη έμφαση στα νέα συστήματα μαζικής μεταφοράς. «Με εκπλήσσει που δεν έχετε πάει».

 

 

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της Αγγλίας στάθηκε στην «βρετανική δημιουργικότητα» αυτού του κινουμένου σχεδίου καθώς, όπως είπε «Ποιος θα πίστευε ότι ένα γουρούνι που μοιάζει με πιστολάκι μαλλιών ή ίσως χειρότερα ένα πιστολάκι μαλλιών σε στιλ Πικάσο, ένα γουρούνι που απορρίφθηκε από το BBC τώρα θα εξαγόταν σε 180 χώρες με θεματικά πάρκα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Μια επιχείρηση που φέρνει 6 δις λίρες στη χώρα και συνεχίζει να μετράει. Πιστεύω ότι η Πέππα το γουρουνάκι είναι μια πραγματική μεγαλοφυΐα και καμιά άλλη κυβέρνηση στον κόσμο δεν θα σκεφτόταν κάτι αντίστοιχο».

Τα αμήχανα γέλια που ακολούθησαν την αναφορά του στην Πέππα το γουρουνάκι μετατράπηκαν σε άβολη σιωπή λίγα λεπτά αργότερα. Αρχικά, ενθουσιασμένος για την πολιτική του, ο Μπόρις Τζόνσον συνέκρινε τον εαυτό του με τον Μωυσή, που «κατέβηκε από το όρος Σινά και [είπε] στους υπαλλήλους του [για] τις 10 εντολές» αναφορικά με νέες επενδύσεις στην αιολική ενέργεια και την τεχνολογία του υδρογόνου στην ενέργεια

Ωστόσο, υψηλόβαθμα στελέχη των επιχειρήσεων και ορισμένοι βουλευτές των Τόρις δεν εντυπωσιάστηκαν. Χαρακτηριστικά, ένας βουλευτής των Συντηρητικών έκανε λόγο «για χάος», ενώ ένας άλλος είπε στην Guardian: «Χάνει την εμπιστοσύνη του κόμματος».

Ο Juergen Maier, αντιπρόεδρος της North Powerhouse Partnership και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Ήταν μια αποτυχία. Ήταν σαν να κάνει βόλτα. Υπήρχαν πολλές ασύνδετες πρωτοβουλίες, μερικές που προφανώς δεν είχαν καμία σχέση… Για μένα που είμαι επιχειρηματίας παθιασμένος με την εκβιομηχάνιση του Βορρά, ήταν απλώς μια τεράστια απογοήτευση».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ