Κοσμος

Ισραήλ - Covid: Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός σε παιδιά 5-11 ετών

Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές δημοτικού με μάσκα για τον κορωνοϊό στην Ιερουσαλήμ - Την Τρίτη (23/11) ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών
Μαθητές δημοτικού με μάσκα για τον κορωνοϊό στην Ιερουσαλήμ - Την Τρίτη (23/11) ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών © EPA/ABIR SULTAN

Στο Ισραήλ το εμβόλιο Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών για τον κορωνοϊό θα ξεκινήσει να χορηγείται την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021.

Ο εμβολιασμός για κορωνοϊό σε παιδιά, ηλικίας 5-11 ετών, με το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech ξεκινά την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ.

«Από αυτήν την Τρίτη, τα παιδιά θα μπορούν επίσης να εμβολιαστούν» ανέφερε ο Μπένετ στη σελίδα του στο Facebook, υποσχόμενος ότι θα υπάρχει «πλήρης διαφάνεια» στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές της Pfizer σε χιλιάδες παιδιά, το εμβόλιό της για τον κορωνοϊό έχει αποτελεσματικότητα 90,7% απέναντι στη συμπτωματική νόσηση. Περίπου 5,7 εκατομμύρια από τα 9 εκατομμύρια των Ισραηλινών έχουν λάβει και τις δύο δόσεις. Οι αρχές του Ισραήλ ξεκίνησαν από το καλοκαίρι μαζική εκστρατεία για τη χορήγηση και της τρίτης δόσης εμβολίου.

Νωρίτερα, στον Καναδά εγκρίθηκε το εμβόλιο Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών. Υπενθυμίζεται ότι στις ΗΠΑ οι εμβολιασμοί παιδιών για τον κορωνοϊό ξεκίνησαν στις αρχές Νοεμβρίου. Επίσης, στην Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Καμπότζη και την Κολομβία τα παιδιά κάτω των 12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν με το κινεζικό σκεύασμα Sinovac.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ