Κοσμος

Γαλλία: Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Νωρίτερα φέτος, ο Μακρόν είχε ανακοινώσει την λειτουργία γραμμής βοήθειας κατά του σχολικού εκφοβισμού.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρίσι
Παρίσι © Anthony Delanoix /Unsplash

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής κατά του σχολικού εκφοβισμού, όπως και μια αλλαγή στον νόμο.

Τη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής κατά του σχολικού εκφοβισμού, όπως και μια αλλαγή στον νόμο, η οποία έχει στόχο να διευρυνθεί ο γονικός έλεγχος σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούν παιδιά, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. «Δυστυχώς σήμερα, ο εκφοβισμός εξακολουθεί να υφίσταται στα σχολεία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς τα θύματα να έχουν ούτε μια στιγμή ηρεμίας», σημείωσε ο Μακρόν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Θα αλλάξουμε τον νόμο για να καταστήσουμε τον γονικό έλεγχο πιο αποτελεσματικό, διασφαλίζοντας ότι η νέα εφαρμογή θα εγκατασταθεί ως προεπιλεγμένη σε κάθε τηλέφωνο, υπολογιστή και τάμπλετ που χρησιμοποιείται από τα παιδιά», διευκρίνισε ο Γάλλος πρόεδρος. Νωρίτερα φέτος, ο Μακρόν είχε ανακοινώσει την λειτουργία γραμμής βοήθειας κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ- Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ