Κοσμος

Mπόλτον: Nα στείλουμε τον Λουκασένκο σε μια ωραία βίλα στη Γαλλία

Τι υποστηρίζει ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Tζον Μπόλτον
O Tζον Μπόλτον © GettyImages/IdealImage

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εξωθήσουν τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο από την εξουσία σύμφωνα με τον Τζον Μπόλτον.

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εκδιώξουν τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο από την εξουσία  για να εμποδίσουν τη Ρωσία να συστήσει εκ νέου την  Σοβιετική Δημοκρατία, σύμφωνα με τον Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ.

Μια επιλογή που θα έπρεπε να επανεξεταστεί, είπε ο Μπόλτον, θα ήταν η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να βρει στον αυταρχικό ηγέτη «μια ωραία βίλα στη Γαλλική Ριβιέρα».

Τα σχόλιά του έρχονται καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση εντείνει τις προσπάθειες για την επιβολή κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας ως απάντηση στην κλιμακούμενη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα με την Πολωνία, μέλος της ΕΕ.

«Ο κίνδυνος είναι καθώς η αντιπολίτευση συνεχίζει να διαμαρτύρεται για τον Λουκασένκο,  αυτός να καλέσει τους Ρώσους να βοηθήσουν. Και μόλις συμβεί αυτό, ο ίδιος ο λαός της Λευκορωσίας δεν θα έχει ποτέ ξανά την ευκαιρία να αποκτήσει μια ελεύθερη κυβέρνηση» είπε ο Μπόλτον στο CNBC. 

«Λοιπόν, η στρατηγική μας, νομίζω, θα πρέπει να είναι πώς να διώξουμε τον Λουκασένκο από την εξουσία και να του βρούμε μια ωραία βίλα στη Ριβιέρα ή κάτι τέτοιο. [Είναι] κάτι που πρέπει να εξετάσουμε γιατί αν προσκαλέσει τη Ρωσία, δεν νομίζω ότι θα φύγουν ξανά», πρόσθεσε ο Μπόλτον.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ