Κοσμος

Ερντογάν: Βάζει σε χάρτη του «τουρκικού κόσμου» Θράκη και Κύπρο

Πόζαρε μαζί με τον Μπαχτσελί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη φωτογραφία, που μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, εμφανίζονται ολόκληρη η Κύπρος και η Δυτική Θράκη στα χρώματα των υπολοίπων «τουρκικών κρατών».
Ερντογάν και Μπαχτσέλι © Τwitter

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε με χάρτη με τον «τουρκικό κόσμο», στον οποίο φαίνεται να περιλαμβάνονται η Κύπρος και η Δυτική Θράκη.

Νέα πρόκληση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, που εμφανίστηκε να ποζάρει μαζί με τον ακροδεξιό εταίρο του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κρατώντας έναν χάρτη με τον «τουρκικό κόσμο», στον οποίο φαίνεται να περιλαμβάνονται η Κύπρος και η Δυτική Θράκη.

Το τηλεοπτικό στιγμιότυπο ελήφθη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου οι δυο ηγέτες συναντήθηκαν για κατ’ ιδίαν συνομιλίες προκειμένου να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία της κυβερνητικής τους συνεργασίας. Στον χάρτη των «τουρκικών περιοχών» συμπεριλαμβάνονται τουρκόφωνες χώρες της κεντρικής Ασίας αλλά και περιοχές στις οποίες ζουν μουσουλμάνοι και η Τουρκία θεωρεί «ομογενείς», όπως στην Ρωσία, στα νότια Βαλκάνια κ.ά.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν και ο πρόεδρος του MHP Μπαχτσελί πόζαραν με τον τουρκικό παγκόσμιο χάρτη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Yeni Safak ενώ βίντεο των δυο ανδρών με τον χάρτη παρουσιάζει στο Twitter η Cumhuriyet.

Στην πλειοψηφία τους τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί στο Προεδρικό Μέγαρο και πως μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, δεν έγινε καμία δήλωση. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ο Μπαχτσελί έφυγε κατευθείαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ