Κοσμος

Mike Tyson: Πήγα να πεθάνω όταν έκανα δηλητήριο φρύνου

Το ναρκωτικό είναι νόμιμο σε Καναδά και Μεξικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Mike Tyson
O Mike Tyson © Ιnstagram

O πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Μάικ Τάισον παραλίγο να πεθάνει από το κάπνισμα δηλητηρίου βατράχου

«Πέθανα την πρώτη φορά που έκανα», είπε ο 55χρονος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμάχος στο The Post at Wonderland, ένα συνέδριο στο Μαϊάμι αφιερωμένο στα ψυχεδελικά φάρμακα και την ιατρική.

Ο Tyson ανακάλυψε το συγκεκριμένο ναρκωτικό πριν από τέσσερα χρόνια, όπως αποκάλυψε στο συνέδριο. Εκείνη την εποχή, ήταν υπέρβαρος και έπαιρνε ναρκωτικά. Ένας από τους φίλους του του πρότεινε να δοκιμάσει το δηλητήριο του φρύνου και το αγάπησε.

«Το έκανα σαν τεστ», θυμάται ο Tyson. «Έπαιρνα βαριά ναρκωτικά όπως η κοκαΐνη, οπότε γιατί όχι; Είναι μια άλλη διάσταση. Πριν κάνω το δηλητήριο φρύνου, ήμουν ναυάγιο. Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισα ήταν ο εαυτός μου. Είχα χαμηλή αυτοεκτίμηση. Τα άτομα με μεγάλο εγώ συχνά έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Χρησιμοποιούμε τον εγωισμό μας για να το επιδοτήσουμε. Ο φρύνος απογυμνώνει το εγώ».

«Στα ταξίδια μου έχω δει ότι ο θάνατος είναι όμορφος. Ο φρύνος με έχει διδάξει ότι δεν πρόκειται να είμαι εδώ για πάντα. Υπάρχει ημερομηνία λήξης, πρόσθεσε και συνέχισε «δεν είναι ένα ναρκωτικό που ταιριάζει σε όλους, ούτε θεραπεύει όλα τα ψυχολογικά προβλήματα. Μπορεί να προσφέρει τρομακτική εμπειρία, να χάσεις τον εαυτό σου, κάτι που πολλοί βιώνουν». 

Η χημική ουσία 5-ΜeO-DMT στην οποία αναφέρεται ο Tyson βρίσκεται στο δηλητήριο των φρύνων του Κολοράντο. Να σημειωθεί το ναρκωτικό είναι νόμιμο σε Καναδά και Μεξικό –στις ΗΠΑ ελέγχεται ως ουσία από το 2011- και υπάρχουν θεωρίες οτι είναι ασφαλές και με θεραπευτικές ιδιότητες σε άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχικές ασθένειες. 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ