Κοσμος

Καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης για τον πατέρα του Τζόνσον

Τι λένε οι δυο γυναίκες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ο Στάνλεϊ Τζόνσον με χτύπησε στα οπίσθια πριν από 18 χρόνια», αποκαλύπτει βουλευτής των Τόρις
Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλει © GettyImages/Idealimage

Η Κάρολαιν Νόκς και η Αίλμπχε Ρέα υποστηρίζουν ότι ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού τις παρενόχλησε με τον τρόπο του σεξουαλικά στο παρελθόν.

Mια βουλευτής των Συντηρητικών και μια δημοσιογράφος υποστηρίζουν ότι ο ΣτάνλειΤζόνσον πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον τις έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά στο παρελθόν.

H Νοκς ισχυρίζεται ότι ο Τζόνσον της έριξε ένα «χαστουκάκι» στα οπίσθια και στη συνέχεια της είπε ότι έχει «ωραίο κάθισμα» στο συνέδριο των Συντηρητικών το 2003. «Μπορώ να θυμηθώ έναν πραγματικά διακεκριμένο άνδρα - την εποχή που ήταν υποψήφιος των Συντηρητικών για το Teignbridge στο Ντέβον - να με χτυπάει στην οπίσθια πλευρά μου όσο πιο δυνατά μπορούσε και να μου λέει: «"Ω, έχεις ένα υπέροχο κάθισμα"», ανέφερε η βουλευτής πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας.

Από την πλευρά του, ο πατέρας Τζόνσον δηλώνει ότι δεν θυμάται καν την Κάρολαιν Νοκς και δεν απάντησε στις κατηγορίες της.

Μετά τις αποκαλύψεις της Νόκς, η δημοσιογράφος Αίλμπχε Ρέα του New Statesman είπε: «Ο Στάνλεϊ Τζόνσον με έπιασε ανάρμοστα σε ένα πάρτι σε συνέδριο των Συντηρητικών το 2019. Είμαι ευγνώμων στην Κάρολαιν Νοκς που είπε κάτι που κανείς από εμάς δεν θα έπρεπε να ανεχτεί, ιδιαίτερα από τον πατέρα του πρωθυπουργού».

Ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς, ο υπουργός Εσωτερικών Ντέμιαν Χιντς είπε στο Times Radio: «Δεν ξέρω προφανώς για τις ... που άκουσα σήμερα το πρωί, όπως εσείς, ή κατά τη διάρκεια της νύχτας, για αυτό, για αυτούς τους ισχυρισμούς». Πρόσθεσε: «Εάν χρειάζεται να γίνει έρευνα τότε φυσικά και αυτό θα συμβεί».

Ο Στάνλει Τζόνσον έχασε την εκστρατεία για να γίνει βουλευτής το 2005. Υπηρέτησε ως Συντηρητικό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ 1979 και 1984.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ