Κοσμος

Κολοράντο: Έξι μαθητές τραυματίστηκαν από πυρά κοντά σε σχολείο

Χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομία Αμερική
Αστυνομία Αμερική © UNSPLASH/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Έξι έφηβοι, ηλικίας 14 ως 18 ετών, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο μετά τους τραυματισμούς τους από πυρά κοντά σε λύκειο στην Ορόρα, στο Κολοράντο.

Στο νοσοκομείο κατέληξαν τραυματισμένοι από πυρά αγνώστων έξι μαθητές σε λύκειο στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη Βανέσα Ουίλσον, την αρχηγό της αστυνομίας στην Ορόρα, τα έξι θύματα φοιτούσαν όλα σε λύκειο κοντά στο πάρκο όπου οι δράστες άνοιξαν πυρ.

Το ένα από τα παιδιά χρειάστηκε να υποβληθεί «σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση» αλλά «μας είπαν ότι τα τραύματα που υπέστη δεν είναι θανάσιμα», σημείωσε η Ουίλσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Κολοράντο: Διάφορες σφαίρες στο σημείο - Τι εξετάζει η αστυνομία

Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες από σφαίρες όπλων διαφόρων διαμετρημάτων από την αστυνομία. Πιστεύεται ότι ένας ή περισσότεροι δράστες άνοιξαν πυρ μέσα από αυτοκίνητο ή αυτοκίνητα εν κινήσει.

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο σχετικά με αυτή τη μέθοδο δράσης, που παραπέμπει σε συμμορίες, η Βανέσα Ουίλσον περιορίστηκε να πει πως «η έρευνα βρίσκεται στην αρχή της» ακόμη. «Θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα», πρόσθεσε, καλώντας αυτόπτες μάρτυρες και περίοικους να επικοινωνήσουν με την αστυνομία, η οποία προσπαθεί να εντοπίσει τους υπόπτους.

Η αρχηγός της αστυνομίας χαρακτήρισε τη βία με τη χρήση πυροβόλων όπλων «κρίση δημόσιας υγείας» και πρόσθεσε ότι «πρέπει» να γίνουν «έξαλλοι όλοι» για αυτό που διαδραματίστηκε χθες στην Ορόρα.

Η πολιτεία Κολοράντο, στις δυτικές ΗΠΑ, έχει γνωρίσει ορισμένα από τα χειρότερα μακελειά του είδους στην ιστορία της χώρας.

Το 1999, δύο έφηβοι δολοφόνησαν 12 συμμαθητές τους κι έναν δάσκαλο στο σχολείο τους στο Κολουμπάιν. Το 2012, βαριά οπλισμένος άνδρας δολοφόνησε 12 θεατές μέσα σε κινηματογράφο στην Ορόρα, κατά τη διάρκεια της προβολής του φιλμ The Dark Knight Rises της σειράς ταινιών φαντασίας με πρωταγωνιστή τον Μπάτμαν. Τον Μάρτιο, άνδρας σκότωσε δέκα ανθρώπους μέσα σε σούπερ μάρκετ στο Μπόλντερ, 50 χιλιόμετρα από το Ντένβερ, την πρωτεύουσα του Κολοράντο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ