Κοσμος

Evergrande: Στα πρόθυρα χρεοκοπίας μετά τη νέα αθέτηση πληρωμής

Χθες έληξε η περίοδος χάριτος των 30 ημερών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Evergrande: Ξανά στα πρόθυρα χρεοκοπίας μετά τη νέα αθέτηση πληρωμής
Γραφεία της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ ©EPA Pool

Σε δύσκολη θέση περιέρχεται εκ νέου η Evergrande, καθώς την Τετάρτη ο κινεζικός κολοσσός ακινήτων αθέτησε εκ νέου πληρωμές τόκων ύψους 148 εκατ. δολαρίων,

Σε νέα αθέτηση πληρωμής προχώρησε σήμερα ο κινεζικός κολοσσός ανάπτυξης ακινήτων China Evergrande, ο οποίος απέτυχε να καταβάλλει τις πληρωμές τόκων προς διεθνείς επενδυτές. 

O όμιλος DMSA που είχε επενδύσει σε ομόλογα της κινεζικής εταιρείας μέχρι και τη λήξη της περιόδου χάριτος, σήμερα, δεν έχει λάβει τις αναλογούσες πληρωμές τόκων και ως εκ τούτου προετοιμάζεται να ξεκινήσει τη διαδικασία πτώχευσης κατά της Evergrande, ενώ καλεί όλους τους ομολογιούχους επενδυτές του κινεζικού κολοσσού να συμμετάσχουν.

Μόνο η DMSA - Deutsche Marktscreening Agentur (German Market Screening Agency) ήδη από εκείνη την εποχή αναγνώρισε την αθέτηση υποχρεώσεων και απέδειξε σε μελέτη της ότι η χρεοκοπία της Evergrande, της πιο χρεωμένης εταιρείας στον κόσμο, θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε μια "Μεγάλη Επαναφορά", δηλαδή στην τελική κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

«Αλλά, ενώ η διεθνής χρηματοπιστωτική αγορά έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής τη χρηματοοικονομική αναταραχή που σχετίζεται με τον κολοσσό Evergrande με αξιοσημείωτη εμπιστοσύνη (σ.σ. ότι δεν θα καταρρεύσει) - μπορεί επίσης να πει κανείς -με αξιοσημείωτη αφέλεια- ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ Fed επιβεβαίωσε την άποψή μας χθες», σημειώνει ο ανώτερος αναλυτής της DMSA, Dr. Marco Metzler. «Στην τελευταία της έκθεση σταθερότητας, επεσήμανε ρητά τους κινδύνους που θα μπορούσε να έχει μια κατάρρευση της Evergrande για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Σύμφωνα με το Reuters, η Evergrande αποτελεί την πιο υπερχρεωμένη εταιρεία στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων παγκοσμίως, καθώς αντιμετωπίζει υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 19 δισ. αφορούν σε ομόλογα που κατέχουν διεθνείς επενδυτές.

Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος China Evergrande τον Σεπτέμβριο είχε αθετήσει ακόμα δύο πληρωμές τόκων για ομόλογα, των οποίων η περίοδος χάριτος έληξε μέσα στον Οκτώβριο, χωρίς ωστόσο να κηρυχθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας καθώς όπως ανέφεραν μέσα ενημέρωσης από την Κίνα κατάφερε τελικά να αποπληρώσει τους τόκους.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ