Κοσμος

«Προειδοποίησα το Τwitter πριν την εισβολή στο Καπιτώλιο»

Αυτό αναφέρει ο Πρίγκιπας Χάρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πρίγκιπας Χάρι
Ο Πρίγκιπας Χάρι © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίστηκε ότι είχε προειδοποιήσει τον CEO του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ μόλις μία ημέρα πριν από την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να είχε προειδοποιήσει τον επικεφαλής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ για τις πολιτικές αναταραχές στις ΗΠΑ, μία μόλις ημέρα μάλιστα πριν από την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο

«Τον προειδοποίησα ότι η πλατφόρμα του άφηνε περιθώριο να γίνει πραξικόπημα», είπε ο πρίγκιπας Χάρι στο τεχνολογικό φόρουμ «RE:WIRED». «Αυτό το email στάλθηκε την προηγούμενη μέρα. Και μετά συνέβη και έκτοτε δεν έχω νέα του», πρόσθεσε.

Ο 37χρονος πρίγκιπας μιλούσε σε μια συζήτηση με θέμα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το κατά πόσο συμβάλλουν στην παραπληροφόρηση και στο διαδικτυακό μίσος. Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής δημόσια σχόλια για το θέμα.

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος τώρα ζει με τη σύζυγό του τη δούκισσα του Σάσεξ στην Καλιφόρνια, εμφανίστηκε στην εκδήλωση της Τρίτης μέσω βιντεοκλήσης ως προσκεκλημένος ομιλητής. Συστήθηκε ως συνιδρυτής της οργάνωσης Archewell.

Ο δούκας χρησιμοποίησε την προσωπική του εμπειρία με το διαδικτυακό μίσος και τον Τύπο για να πει ότι οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης δεν κάνουν αρκετά για να σταματήσουν τη διάδοση παραπληροφόρησης. Το διαδίκτυο «ορίζεται από μίσος, διχασμό και ψέματα» είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό».

Η εμφάνισή του μέσω βιντεοκλήσης έρχεται δύο εβδομάδες αφότου μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων ισχυρίστηκε ότι το 70% του μίσους που απευθύνεται στον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ στο Twitter, «προήλθε» από μόλις 55 λογαριασμούς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ