Κοσμος

Ισόβια σε νοσηλεύτρια που σκότωσε ασθενείς με απολυμαντικό

Η υπόθεση που συγκλόνισε την Ιαπωνία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο στην Ιαπωνία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Νοσοκομείο στην Ιαπωνία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA

Η νοσηλεύτρια στην Ιαπωνία που σκότωσε ασθενείς με απολυμαντικό, κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Πρώην νοσηλεύτρια στην Ιαπωνία, που σκότωσε τρεις ασθενείς, μολύνοντας την αγωγή που τους χορηγείτο ενδοφλεβίως με απολυμαντικό, καταδικάστηκε σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 σε ισόβια κάθειρξη από ιαπωνικό δικαστήριο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης της στην περιφέρεια της Γιοκοχάμα, η 34χρονη Αγιούμι Κουμπόκι ομολόγησε ότι σκότωσε 70χρονους και 80χρονους ασθενείς πριν από πέντε χρόνια, σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Ιαπωνία.

Στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο ότι μπορεί να σκότωσε 20 ανθρώπους μόνον σε δύο μήνες. Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ στην Ιαπωνία μετέδωσε ότι ο δικαστής εξέτασε το ενδεχόμενο να επιβάλει τη θανατική ποινή.

Μετανιωμένη δηλώνει η νοσηλεύτρια που σκότωσε ασθενείς στην Ιαπωνία

«Αυτή δήλωσε ότι μετανιώνει (για τις πράξεις της) και πως θέλει να πληρώσει για το έγκλημά της. Σκέφτηκα να επιλέξω τη θανατική ποινή» είπε ο δικαστής σε δήλωσή του, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει την επιβολή θανατικής ποινής στην πρώην νοσηλεύτρια στην Ιαπωνία. Ωστόσο, η υπεράσπιση ισχυρίστηκε πως η κατηγορούμενη υπέφερε από κατάθλιψη λόγω του στρες που της προκάλεσε ο θάνατος των ασθενών της.

Η Κουμπόκι δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν ήθελε να την κατηγορήσουν τα μέλη της οικογένειάς της πως συνέβη κάτι κακό στους ασθενείς της όταν είχε βάρδια. Και υποστήριξε ότι αισθανόταν «ανακούφιση» όταν ένα από τα θύματά της πέθαινε, σύμφωνα με το NHK.

Περίπου 100 φυλακισμένοι στην Ιαπωνία έχουν καταδικαστεί σε θάνατο στην Ιαπωνία και περιμένουν να εκτελεστεί η θανατική ποινή διά απαγχονισμού. Παρά τις διεθνείς επικρίσεις πολλοί πολίτες στην Ιαπωνία τάσσονται ανοικτά υπέρ της θανατικής ποινής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ