Κοσμος

Πώς η Σιγκαπούρη «σφίγγει τα λουριά» στους ανεμβολίαστους

Oι ανεμβολιάστοι θα χρεώνονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σιγκαπούρη: Η νοσηλεία των ανεμβολίαστων δεν θα είναι πια δωρεάν
Σιγκαπούρη © Larry Teo/Unsplash

Ισχυρό μήνυμα προτροπής προς όσους ηθελημένα έχουν αποφύγει τον εμβολιασμό παρουσίασαν οι Αρχές της Σιγκαπούρης.

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης αποφάσισε να μην καλύπτει πλέον το κράτος τα έξοδα νοσηλείας όσων από άποψη και όχι από ιατρική ανάγκη δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων φτάνει το 85% ενώ ένα 18% έχει ήδη λάβει και την αναμνηστική δόση του σκευάσματος Sinovac. «Από αυτό το 15% που απομένει χωρίς προστασία προέρχονται τα περισσότερα νέα περιστατικά μολύνσεων και νοσηλειών σε ΜΕΘ», αναφέρει η Washington Post που επικαλείται το υπουργείο Υγείας της ασιατικής χώρας.

Η απόφαση για τους κατ' επιλογή ανεμβολίαστους έρχεται μία μόλις μέρα αφότου η χώρα επέκτεινε τα ταξίδια χωρίς καραντίνα ως μέρος μιας αλλαγής στην προσέγγισή της για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση συνεισφέρει στο κόστος νοσηλείας για όλους τους πολίτες, τους μόνιμους κατοίκους ή και όσους έχουν μακροχρόνια άδεια εργασίας οι οποίοι πάσχουν από Covid-19. Καλύπτονται ακόμη τα έξοδα όσων διαγνώστηκαν θετικοί έπειτα από τα ταξίδι στο εξωτερικό. Ωστόσο από αυτό το πλάνο θα εξαιρούνται στο εξής οι ανεμβολίαστοι από άποψη. «Μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την Covid-19», ανέφερε το υπουργείο, θα καλύπτονται τα ιατρικά έξοδα για τους εμβολιασμένους, όπως και για παιδιά κάτω των 12 ετών για τα οποία δεν υπάρχει απόφαση εμβολιασμού. Οι μερικώς εμβολιασμένοι θα καλύπτονται ως τις 31 Δεκεμβρίου. 

Η Σιγκαπούρη έχει ένα από τα κορυφαία συστήματα υγείας στον κόσμο, το οποίο σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι ιδιωτικοποιημένο. «Τα νοσοκομεία θα προτιμούσαν να μην χρεώνουν καθόλου αυτούς τους ασθενείς. Πρέπει όμως να στείλουμε αυτό το σημαντικό μήνυμα για να παρακινήσουμε να εμβολιαστούν όλοι όσοι μπορούν», επισήμανε ο υπουργός Υγείας Ong Ye Kung. 

Τα νέα περιστατικά κορωνοϊού στη Σιγκαπούρη τις τελευταίες 28 ημέρες έφτασαν τα 91.000, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων (98,7%) ήταν ασυμπτωματικοί ή ελαφριές περιπτώσεις. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 1.725 εκ των οποίων 440 χρειάζονται οξυγόνο ή είναι σε ΜΕΘ. Η πληρότητα στις εντατικές είναι στο 68,5%, ποσοστό υψηλό αλλά ακόμη διαχειρίσιμο, λένε οι Αρχές. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ