Κοσμος

Η Νάταλι Γουντ υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον Κερκ Ντάγκλας

Σύμφωνα με βιβλίο της αδελφής της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ο Κερκ Ντάγκλας βίασε τη Νάταλι Γουντ», ισχυρίζεται η αδερφή της σε νέο βιβλίο
H Nάταλι Γουντ, Λος Άντζελες, 1967 © Getty Images/ David Hume Kennerly

Η Λάνα Γουντ αναφέρει στα απομνημονεύματά της ότι η αδελφή της διάσημη ηθοποιός Νάταλι Γουντ βιάστηκε από τον Κερκ Ντάγκλας το 1955.

Η αδερφή της θρυλικής ηθοποιού του Χόλιγουντ, Νάταλι Γουντ, ισχυρίζεται ότι ο Κερκ Ντάγκλας κακοποίησε σεξουαλικά την ηθοποιό όταν εκείνη ήταν έφηβη.

«Θυμάμαι ότι η Νάταλι φαινόταν ιδιαίτερα όμορφη όταν η μαμά και εγώ την αφήσαμε εκείνο το βράδυ στην είσοδο του Chateau Marmont», γράφει η Λάνα Γουντ στο βιβλίο της, «Little Sister», υποστηρίζοντας ότι το περιστατικό συνέβη το καλοκαίρι του 1955, την εποχή που η Νάταλι Γουντ γύριζε το «Η αιχμάλωτος της ερήμου» (The Searchers). Η συνάντηση είχε κανονιστεί από τη μητέρα τους, Maria Zakharenko, η οποία σκέφτηκε ότι «μπορεί να της ανοίξουν πολλές πόρτες, με ένα νεύμα μόνο του διάσημου, όμορφου κεφαλιού του εκ μέρους της», σύμφωνα με τη Λάνα Γουντ.

Στο βιβλίο της γράφει ότι είχε υποσχεθεί στην αδερφή της ότι δεν θα συζητούσε για την επίθεση που της έκανε ο Ντάγκλας, αλλά οι φήμες ήταν τόσο διαδεδομένες που όταν εκείνος πέθανε το 2020, σε ηλικία 103 ετών, το όνομα της Νάταλι Γουντ έγινε trend μαζί με το δικό του στο Twitter.«Έμοιαζε να πέρασε πολύ ώρα μέχρι η Νάταλι να μπει ξανά στο αυτοκίνητο και να με ξυπνήσει κλείνοντας με δύναμη την πόρτα», γράφει. «Έμοιαζε απαίσια. Ήταν πολύ ατημέλητη και πολύ αναστατωμένη, και άρχισαν αμέσως με τη μαμά να ψιθυρίζουν μεταξύ τους. Δεν μπορούσα να τους ακούσω ή να καταλάβω τι έλεγαν. Κάτι κακό είχε προφανώς συμβεί στην αδερφή μου, αλλά ό,τι κι αν ήταν, προφανώς ήμουν πολύ μικρή για να το μάθω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη βιογραφία της Γουντ, από τη Σούζαν Φίνσταντ που επανακυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020 με τίτλο Natalie Wood: The Complete Biography, αναφέρεται ο βιασμός της ηθοποιού χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται ο βιαστής της. Συγκεκριμένα, η Φίνσταντ σημειώνει ότι «ήταν ένα από τα είδωλα της ηθοποιού, ένα ισχυρός και παντρεμένος κινηματογραφικός αστέρας, περίπου 20 χρόνια μεγαλύτερος της» και συνεχίζει με λεπτομέρειες που σοκάρουν λέγοντας ότι ήταν βίαιος - «τόσο βίαιος που αιμορραγούσε» - και «λεκτικά υβριστικός». Όταν τελείωσε, ο σταρ του κινηματογράφου φέρεται να απείλησε την νεαρή Νάταλι λέγοντας πως: «Αν το πεις σε κανέναν, θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνεις».

Στο ντοκιμαντέρ του HBO το 2020 με τίτλο «Natalie Wood: What Remains Behind», σε παραγωγή της Νατάσα Γκρέγκσον Βάγκνερ, της μεγαλύτερης από τις τρεις κόρες της ηθοποιού, ασκήθηκε κριτική στη Λάνα. Φίλοι και μέλη της οικογένειας της Νάταλι υποστήριξαν ότι η Λάνα εκμεταλλεύτηκε τον θάνατο της αδερφής της με συγκλονιστικούς ισχυρισμούς για το ατύχημα στο σκάφος που της κόστισε τη ζωή τη νύχτα της 28ης Νοεμβρίου του 1981. Μέχρι σήμερα ο θάνατος της ηθοποιού παραμένει ανεξιχνίαστος.

Στα απομνημονεύματά του «The Ragman’s Son», που δημοσιεύτηκαν το 1988, ο Ντάγκλας αναφέρεται εν συντομία στη Νάταλι Γουντ. Θυμάται ότι οδήγησε στο σπίτι ένα βράδυ και σταμάτησε σε ένα κόκκινο φανάρι. Η πόρτα του αυτοκινήτου μπροστά του άνοιξε και «ένα όμορφο κοριτσάκι που φορούσε ένα σουέντ μπουφάν ξεπήδησε από το αυτοκίνητο» και έτρεξε κοντά του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ