Κοσμος

Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία στη μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου

«Κινδυνεύουμε κάθε στιγμή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΤΩΡΑ στη Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία στη μνήμη της μαραθωνοδρόμου Δήμητρας Ιορδανίδου (φωτο & video)
ΤΩΡΑ στη Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία στη μνήμη της μαραθωνοδρόμου Δήμητρας Ιορδανίδου © thestival

Ποδηλατοπορεία στη μνήμη της μαραθωνοδρόμου, Δήμητρας Ιορδανίδου πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη.

Ποδηλατοπορεία για τη μαραθωνοδρόμο Δήμητρα Ιορδανίδου την οποία παρέσυρε και σκότωσε ένα φορτηγό την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. 

Το τροχαίο σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Κατσιμίδη στη Θεσσαλονίκη όταν ο οδηγός του φορτηγού δεν είδε το ποδήλατο και δεν πρόλαβε να σταματήσει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr, η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία της Φυσιολατρικής Συλλογικότητας για το Περιβάλλον, Ποδήλατο & Ήπια Κινητικότητα, Ελεύθερους Χώρους, Σώμα & Έκφραση, «Gymnosophy».

«Ελπίζουμε η ποδηλάτισσα αυτή να είναι το τελευταίο θύμα της ήπιας κινητικότητας. Θέλουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους πλέον ο δήμος, η περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία για όλες τις παρασύρσεις πεζών και ποδηλατιστών και γενικά για τα θύματα της ήπιας κινητικότητας και για τα τροχαία εγκλήματα που συμβαίνουν», ανέφερε ο συντονιστής του Gymnosophy, Κώστας Τερζόπουλος και τόνισε πως πρέπει να εφαρμοστεί η «πολιτική μηδέν θυμάτων».

ΤΩΡΑ στη Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία στη μνήμη της μαραθωνοδρόμου Δήμητρας Ιορδανίδου (φωτο & video)
Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία στη μνήμη της μαραθωνοδρόμου Δήμητρας Ιορδανίδου © thestival

 

«Δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη. Εξακολουθεί να υπάρχει η ίδια βαρβαρότητα για όλους μας, κινδυνεύουμε κάθε στιγμή που είμαστε στους δρόμους», δήλωσε από την πλευρά του ο ερασιτέχνης ποδηλάτης, Θωμάς Ταμπαξόγλου, τονίζοντας πως το ποδήλατο είναι ένα μέσο μεταφοράς που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους και πως γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία των ποδηλατών.

Τα άτομα ζητούν επίσης να καθοριστεί ως ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30χλμ/ώρα σε κατοικημένη περιοχή, περισσότερους ποδηλατοδρόμους και αναβάθμιση των υφιστάμενων, μηδενικό ΦΠΑ στην αγορά ποδηλάτου αλλά και μονιμοποίηση και επέκταση των εκτάκτων λόγω πανδημίας ποδηλατολωρίδων στη Θεσσαλονίκη.

Η ποδηλατοπορεία ξεκίνησε από την πλατεία Λευκού Πύργου όπου νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση. Θα κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Thestival.gr Ποδηλατοπορεία

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ