Κοσμος

Έπαιξε ξανά μπάσκετ ο Ερντογάν για να διαψεύσει φήμες ότι πέθανε

Μαζί με τον Ιμπραχίμ Καλίν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ερντογάν: Πήγε για...μπάσκετ, μετά τις φήμες για την υγεία του-
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ©EPA Pool

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε και πάλι σε βίντεο να παίζει μπάσκετ, θέλοντας να διαψεύσει τις φήμες για την υγεία του.

Μετά το σάλο που δημιούργησε το hashtag «πέθανε», ο Τούρκος πρόεδρος το έριξε εκ νέου στο...μπάσκετ μέσω βίντεο το οποίο φυσικά έχει στόχο να καθησυχάσει τις φήμες για την υγεία του. 

Όπως γράφει η Yeni Safak, ο Ερντογάν βρέθηκε στη συνοικία Ουμρανίγιε της Κωνσταντινούπολης για να εγκαινιάσει ένα πάρκο. «Βλέποντας κάποιους νέους να παίζουν μπάσκετ, σταμάτησε την αυτοκινητοπομπή και κατέβηκε να αγωνιστεί μαζί τους», γράφει η τουρκική εφημερίδα.

 

 

Στις αρχές Οκτωβρίου, ο Τούρκος πρόεδρος είχε εμφανιστεί και πάλι σε βίντεο να παίζει μπάσκετ, μετά από δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού «Foreign Policy», σύμφωνα με το οποίο «ο Ερντογάν είναι πολύ άρρωστος για να συνεχίσει να ηγείται της Τουρκίας».

«Η άσκηση είναι πολύ σημαντική για την υγεία. Προσπαθώ να γυμνάζομαι τρεις ημέρες την εβδομάδα», απαντούσε έμμεσα στο twitter στις 3 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Σειρά βίντεο που έχουν δημοσιευθεί τα τελευταία χρόνια στα κοινωνικά μέσα έχουν εμφανίσει έναν αδύναμο πρόεδρο. Οι παραπάνω φήμες πάντως ενισχύθηκαν και από το βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες και δείχνει έναν αρκετά καταβεβλημένο Ερντογάν να περπατά με δυσκολία. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, φαίνεται να σέρνει τα βήματά του με δυσκολία, αποχωρώντας από τελετή στο προεδρικό μέγαρο της Αγκυρας.

Ερντογάν: Διώξεις κατά 30 ατόμων που τον «πέθαναν»

Χθες άλλωστε οι αρχές της Τουρκίας «απάντησαν» με δικαστικές διώξεις κατά τριάντα χρηστών που δημοσίευσαν «ψευδή και αβάσιμα» μηνύματα για τον πρόεδρο της χώρας. «Διαπιστώθηκε ότι το hashtag #νεκρός κυκλοφόρησε στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, με αναφορές στον πρόεδρό μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας. «Υπό το άνωθι hashtag, ταυτοποιήθηκαν 30 άτομα που έκαναν share περιεχόμενα παραπληροφόρησης (…) και εκκίνησαν οι εναντίον τους αναγκαίες διαδικασίες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ