Κοσμος

ΗΠΑ: Θα καλύπτουν έξοδα δημοσιογράφων που διώκονται στο εξωτερικό

Τι σημείωσε η διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρεπόρτερ
Ρεπόρτερ σε διαδήλωση © Twitter

Η Ουάσινγκτον προσφέρεται να καλύπτει δικαστικά έξοδα δημοσιογράφων που διώκονται άδικα σε χώρες του εξωτερικού.

Να καλύπτει τα δικαστικά έξοδα δημοσιογράφων που διώκονται άδικα σε χώρες του εξωτερικού προσφέρθηκε η Ουάσινγκτον σύμφωνα με την διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ.

«Θα προτείνουμε να καλύψουμε τα αναγκαία κόστη για να επιβιώσουν από μηνύσεις συκοφαντικής δυσφήμισης και να αποθαρρύνουμε απολυταρχικά καθεστώτα και ολιγάρχες», είπε ομιλία της στην Ουάσινγκτον η διευθύντρια της USAID, Σαμάνθα Πάουερ, η οποία ήταν και η ίδια παλαιότερα δημοσιογράφος.

Είπε ότι αυταρχικά καθεστώτα καταφεύγουν όλο και περισσότερο σε αυτές τις «ωμές αλλά αποτελεσματικές τακτικές» πολλαπλασιάζοντας τις καταγγελίες για να καταστρέψουν ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και να εξαλείψουν πληροφορίες που δεν θέλουν να δουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

«Καθώς ηγέτες αυταρχικών καθεστώτων γίνονται όλο και πιο πανούργοι στην επιθυμία τους να ελέγχουν και να χειραγωγούν ανθρώπους, πρέπει να βοηθήσουμε στη στήριξη ενός ελεύθερου και ισορροπημένου παγκόσμιου Τύπου για να λογοδοτούν οι ηγέτες», πρόσθεσε η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Δεν διευκρίνισε τη λειτουργία αυτού του νέου «ταμείου» που δημιούργησε η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν και δεν αποσαφήνισε εάν θα υποστηρίξει και δημοσιογράφους σε χώρες συμμαχικές της Ουάσινγκτον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να διοργανώσει μια διαδικτυακή σύνοδο κορυφής για τη δημοκρατία τον επόμενο μήνα, που είναι μια από τις προτεραιότητές του στην εξωτερική πολιτική, για να δημιουργήσει ένα ενιαίο μέτωπο κατά των αυταρχικών καθεστώτων, με την Κίνα να βρίσκεται στην κορυφή αυτών στη θεώρηση της Ουάσινγκτον.

Αυτή σύνοδος έχει στόχο να είναι μια ρήξη με την προκάτοχη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φλέρταρε τακτικά με αυταρχικούς ηγέτες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ