Κοσμος

Κριτική στην φον ντερ Λάιεν για την πτήση των... 50 χιλιομέτρων

Δεν πήρε το τρένο για να διανύσει την απόσταση Βιέννη - Μπρατισλάβα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επικρίσεις κατά της φον ντερ Λάιεν για πτήση 19 λεπτών
Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν © EPA Pool

Αυστηρή κριτική από Γερμανικά ΜΜΕ στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η οποία πήρε αεροπλάνο για να κάνει τα μόλις 50 χλμ της απόστασης Βιέννη - Μπρατισλάβα.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Φορολογουμένων, Μάικλ Γιάγκερ, επέκρινε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν γιατί χρησιμοποιησε αεροσκάφος για να κάνει μια πτήση, διάρκειας μόλις 19 λεπτών.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι 18 από τα 34 επίσημα ταξίδια της, από τότε που ανέλαβε την ηγεσία στην Κομισιόν τον Δεκέμβριο του 2019, τα έκανε με αεροπλάνο, παρά τη δέσμευσή της να καταστήσει το μπλοκ ουδέτερο από εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Η φον ντερ Λάιεν ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροσκάφος  από τη Βιέννη στην κοντινή Μπρατισλάβα τον περασμένο Ιούνιο, τόνισε ο Γιάγκερ σε συνέντευξή του στην  "BILD". Χαρακτήρισε μάλιστα την πτήση αυτή για μια τόσο μικρή απόσταση ως "οικολογικό αμάρτημα". «Κόστισε πολλά χρήματα από φόρους, πολύ χρόνο για να φτάσει  από και προς τα αεροδρόμια και πάνω από όλα: πολλή αξιοπιστία», υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Φορολογουμένων.

Η Γερμανίδα βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Γιάννα Σίμκε τόνισε επίσης απευθυνόμενη στην πρόεδρο της Κομισιόν και πρώην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας πως «αν θέλεις την αλλαγή, πρέπει να δίνει το παράδειγμα»

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δικαιολόγησε την πτήση, μιλώντας στην Bild: «Εκείνη τη χρονική στιγμή , η Πρόεδρος είχε ταξιδεύσει σε επτά χώρες σε δύο ημέρες. Εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις, αλλά υλικοτεχνικά δεν υπήρχε άλλη επιλογή». Όπως αναφέρει η γερμανική «η πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής μιλάει συνεχώς για την προστασία του κλίματος, η ίδια όμως δεν φαίνεται να παίρνει το θέμα πολύ στα σοβαρά».

Το ίδιο βράδυ ο φον ντερ Λάιεν πέταξε μάλιστα  στη Ρίγα με ιδιωτικό αεροπλάνο. «Επιπλέον, υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με τη χρήση προγραμματισμένων πτήσεων ή τρένων λόγω του κορωνοιού» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΕΕ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ