Κοσμος

Πρώτο κρούσμα κορωνοιού για τη νησιωτική χώρα Τόνγκα

Οι κάτοικοι της σπεύδουν να εμβολιαστούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Τόνγκα ο κορωνοϊός έφτασε μόλις χθες
Τόνγκα © Pixabay

Η μικρή νησιωτική χώρα του Ειρηνικού Τόνγκα κατέγραψε χθες το πρώτο κρούσμα κορωνοιού από την έναρξη της πανδημίας.

Η Τόνγκα η μικρή χώρα του Ειρηνικού Ωκεανού κατέγραψε μόλις χθες το πρώτο της κρούσμα κορωνοιού μετά την έναρξη της πανδημίας, γεγονός που ωθεί τους κατοίκους της να σπεύσουν να εμβολιαστούν μαζικά. 

Ο άνθρωπος που μολύνθηκε ήταν ανάμεσα στους 215 επιβάτες μίας πτήσης επαναπατρισμού από τη Νέα Ζηλανδία. Με την ίδια πτήση ταξίδευαν και μέλη της Ολυμπιακής Ομάδας της Τόνγκα, τα οποία είχαν εγκλωβιστεί στη Νέα Ζηλανδία από την Ολυμπιάδα του Τόκιο. 

Κατόπιν τούτου, ο πρωθυπουργός της χώρας, Pohiva Tu’i’onetoa, προειδοποίησε τους κατοίκους ότι το βασικό νησί της χώρας, το Tongatapu, ίσως να χρειαστεί να μπει σε lockdown την επόμενη εβδομάδα. 

Η Τόνγκα ήταν μία από τις τελευταίες χώρες στον κόσμο που παρέμεναν εντελώς covid-free, αφού δεν είχαν ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού μέχρι σήμερα.  Μόνο το ένα τρίτο του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού. Όμως, όπως αποκάλυψε ο συντονιστής του προγράμματος εμβολιασμών, χιλιάδες εμφανίστηκαν στα εμβολιαστικά κέντρα. 

Στον ενάμιση χρόνο που ήδη διαρκεί αυτός ο εξελισσόμενος συλλογικός εφιάλτης, τα κρούσματα της COVID-19 έχει ξεπεράσει παγκοσμίως τα 220 εκατομμύρια και τα 4,5 εκατομμύρια οι θάνατοι. Στον πλανήτη ξεπηδούν νέες εστίες έξαρσης, εξαιτίας της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής «Δέλτα», αλλά και των ανισοτήτων στην πρόσβαση στα εμβόλια κατά του κοροναϊού.

Ωστόσο, σε κάποιες νησιωτικές χώρες του Ειρηνικού, όμως, όπως στο Τουβαλού, ο ιός δεν έχει φτάσει ακόμα.  Άλλες χώρες, όπως η Βόρεια Κορέα και το Τουρκμενιστάν δηλώνουν μηδενικά κρούσματα, όμως ειδικοί εκτιμούν ότι ο ιός κυκλοφορεί εντός των συνόρων τους, έστω και εάν δεν επιβεβαιώνεται επίσημα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ