Κοσμος

Κριστιάν Καρεμπέ: Ο προπάππους του σε κλουβί ζωολογικού κήπου

Σοκαριστικές αποκαλύψεις από το νυν στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κριστιάν Καρεμπέ: Ο προπάππους του σε κλουβί ζωολογικού κήπου στη Γερμανία
O παγκόσμιος πρωταθλητής του 1998 με τη Γαλλία Κριστιάν Καρεμπέ © EPA Pool

Ο Γουίλι Καρεμπέ, προπάππους του Κριστιάν, είχε εκτεθεί σε ζωολογικό κήπο στη Γερμανία ως «κανίβαλος»

Πρώτη είδηση σε διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι σήμερα η αποκάλυψη που έκανε το τηλεοπτικό δίκτυο NDR σχετικά με τα απάνθρωπα βασανιστήρια που έλαβαν χώρα στον φημισμένο ζωολογικό κήπο του Αμβούργου, Χάγκενμπεκ, στον οποίο αντί για ζώα, κρατούνταν αιχμάλωτοι άνθρωποι. Στο ντοκιμαντέρ μιλάει και ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, του οποίου οι αποκαλύψεις είναι σοκαριστικές.

Ο Καρεμπέ πρώην ποδοσφαιριστής, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Γαλλίας και νυν Σύμβουλος Στρατηγικής της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός μίλησε για πρώτη φορά για την τραγική εμπειρία που είχε ο προπάππους του.

Ο Καρεμπέ αναφέρθηκε στα όσα έζησε στον ζωολογικό κήπο του Χάγκενμπεκ στο Αμβούργο, όπου τη δεκαετία του 1930 είχαν συμβεί αγριότητες. Ένας από τους ανθρώπους που ήταν φυλακισμένοι και εκτίθεντο σαν ζώα, ήταν και ο Γουίλι Καρεμπέ.

 

 

Αναφερόμενος στην ιστορία των προγόνων του δήλωσε πως ο προπάππους του, Γουίλι μαζί με κάποιους συμπατριώτες του, μεταφέρθηκαν από την Νέα Καληδονία στο Παρίσι το 1931 καθώς όπως τόνισε νόμιζαν ότι θα συναντήσουν επίσημους της κυβέρνησης. Όταν έφτασαν στην Γαλλία αγοράστηκαν από τον ζωολογικό κήπο της πρωτεύουσας της χώρας και στη συνέχεια στον φημισμένο του Αμβούργου, εκεί όπου παρουσιάστηκαν ως «οι τελευταίοι κανίβαλοι των νοτίων θαλασσών».

Μάλιστα στο Χάγκενμπεκ εξαναγκάστηκαν να κάνουν παραστάσεις σαν ζώα. Αυτή η αποικιακή ανθρώπινη έκθεση ήταν τότε θέαμα για διασκέδαση και μάλιστα προσκλήθηκε και στη μεγάλη γιορτή του Μονάχου, το Oktoberfest.

«Ένιωθαν σαν σκλάβοι, ήταν δύσκολο γι’ αυτούς» λέει ο Σύμβουλος Στρατηγικής της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Καρεμπέ έμαθε γι' αυτές τις ταπεινώσεις, που έπρεπε να υπομείνει ο προπάππος του μέσα από ένα μυθιστόρημα, που εκδόθηκε το 1998 με τίτλο "Cannibale" του συγγραφέα Didier Daeninckx καθώς μέχρι τότε δεν γνώριζε απολύτως τίποτα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ