Κοσμος

«Γεγονός» η πλέον υψηλόβαθμη transgender στον αμερικανικό στρατό

Η υφυπουργός υγείας Rachel Levine

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H πρώτη transgender με βαθμό τεσσάρων αστέρων στον αμερικανικό στρατό
Rachel Levine © EPA

Η υφυπουργός Υγείας Rachel Levine των ΗΠΑ έγινε ναύαρχος τεσσάρων αστέρων κάτι βεβαίως που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Αμερικανικού Ναυτικού

Η Δρ Rachel Levine γράφει για άλλη μια φορά ιστορία αφού έγινε η πρώτη ανοιχτά τρανσέξουαλ αξιωματικός τεσσάρων αστέρων που υπηρετεί σε οποιαδήποτε από τις οκτώ ένστολες υπηρεσίες των ΗΠΑ. 

Κατά τη διάρκεια τελετής την Τρίτη, η Levine ορκίστηκε ως ναύαρχος-ο ανώτερος αξιωματούχος του Σώματος της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ. Ο διορισμός της Levine στο USPHS Commanded Corps την έκανε επίσης την πρώτη transgender ναύαρχο τεσσάρων αστέρων.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο, η Rachel Levine έγινε και η πρώτη transgender σε υπουργική θέση στην ιστορία των ΗΠΑ, αφού έλαβε το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργείου Υγείας. 

Μέχρι τότε ήταν υπεύθυνη για τα θέματα Υγείας στην πολιτεία της Πενσιλβάνια και στην πρώτη γραμμή για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κορωνοϊό. Γεννημένη το 1957 στη Βοστόνη, η δρ Rachel Levine σπούδασε ιατρική στa Πανεπιστήμια Harvard και Tulane. Το 2015 γίνεται ομόφωνα η γενική ιατρός στην Πενσιλβάνια με απόφαση της Γερουσίας, την οποία είχαν υπό τον έλεγχό τους οι Ρεπουμπλικάνοι. Το 2017 ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Τομ Γουλφ την ορίζει υπεύθυνη για θέματα υγείας στην πολιτεία. Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 γίνεται η «φωνή της ηρεμίας και της εμψύχωσης» στην Πενσιλβάνια κόντρα στον φόβο και την αβεβαιότητα. 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ