Κοσμος

Αντιδράσεις για την παρουσία Μπάιντεν σε εστιατόριο χωρίς μάσκα

Τι απάντησε ο Λευκός Οίκος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζο Μπάιντεν σε εστιατόριο χωρίς μάσκα
Ο Τζο Μπάιντεν σε εστιατόριο στην Ουάσινγκτον ©RNC/Twitter

Τζο και Τζιλ Μπάιντεν επισκέφτηκαν ένα εστιατόριο όπου κανείς από τους δύο δεν φορούσε τη μάσκα του με συνέπεια να υπάρξουν αντιδράσεις.

Ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του σε εστιατόριο στην Ουάσιγκτον χωρίς να φορούν μάσκες για τον κορωνοϊό γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις. 

Μάλιστα, το εστιατόριο που επισκέφτηκαν ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του αναφέρει στο site του: «Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC και το εκτελεστικό διάταγμα του Δημάρχου, Muriel Bowser, όλα τα άτομα άνω των 2 ετών πρέπει να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί. Θα πρέπει να αφαιρούνται μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση»

Το γεγονός φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στα social media και οδηγώντας την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου να πάρει θέση επί του ζητήματος. 

Τι απάντησε ο Λευκός Οίκος για την μάσκα του Μπάιντεν

«Νομίζω ότι αυτό στο οποίο αναφέρεστε είναι μια φωτογραφία τους να βγαίνουν από ένα εστιατόριο αφού έφαγαν, με μάσκα στο χέρι – όπου δεν την είχαν βάλει ακόμα» είπε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Θα έλεγα, φυσικά, ότι υπάρχουν στιγμές που όλοι δεν βάζουμε ξανά μάσκες όσο γρήγορά απαιτείται», πρόσθεσε.  «Δεν νομίζω ότι πρέπει να κοιτάμε το δέντρο γιατί θα χάσουμε το δάσος που δεν είναι άλλο από το να εμβολιάσουμε περισσότερους ανθρώπους, να βεβαιωθούμε ότι τα σχολεία και οι εταιρείες σε όλη τη χώρα μπορούν να κρατήσουν περισσότερους ανθρώπους ασφαλέστερους. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να επικεντρώνονται υπερβολικά σε χρονικές στιγμές που δεν αντικατοπτρίζουν την γενικότερη πολιτική» σημείωσε η Τζεν Ψάκι.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 
 


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ