Κοσμος

Λανθασμένα αρνητικό τεστ για 43.000 ανθρώπους στη Βρετανία

Το σφάλμα εντοπίστηκε σε ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο της εταιρείας Immensa Health Clinic στο Γουλβερχάμπτον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Βρετανία: Εργαστήριο εξέδωσε πάνω από 40.000 λανθασμένα αρνητικά τεστ κορωνοϊού
Τεστ για κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI

Τουλάχιστον 43.000 κάτοικοι της Βρετανίας ίσως έλαβαν λανθασμένα αρνητικό αποτέλεσμα μετά από μοριακό τεστ κορωνοϊού, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Περίπου 43.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να έχουν λάβει λανθασμένα αποτελέσματα, ότι το τεστ Covid-19 στο οποίο υποβλήθηκαν ήταν αρνητικό, λόγω σφαλμάτων σε ένα εργαστήριο, γνωστοποίησε σήμερα η υπηρεσία ασφάλειας των υγειονομικών αρχών UKSHA.

Οι αξιωματούχοι ανέστειλαν την πραγματοποίηση των τεστ στο εργαστήριο της Immensa Health Clinic στο Γουλβερχάμπτον, κεντρική Αγγλία, μετά από έρευνα σχετικά με αναφορές ατόμων που έλαβαν αρνητικά αποτελέσματα σε τεστ PCR, αφού προηγουμένως είχαν εντοπιστεί θετικοί μέσω rapid test.  

Η UKSHA πρόσθεσε ότι το εργαστήριο της Immensa αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος του εθνικού δικτύου, άρα η συνολική διαγνωστική ικανότητα δεν επηρεάστηκε και οι άνθρωποι με θετική διάγνωση σε rapid test θα πρέπει να συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν το θετικό αποτέλεσμα κάνοντας μοριακό τεστ. 

Εκτιμάται ότι περίπου 43.000 άτομα θα μπορούσαν να είχαν λάβει λανθασμένα αρνητικά αποτελέσματα PCR μεταξύ 9 Σεπτεμβρίου και 12 Οκτωβρίου, κυρίως στη νοτιοδυτική Αγγλία. Η αρμόδια υπηρεσία περιέγραψε το συμβάν ως «ένα μεμονωμένο περιστατικό που αποδίδεται σε ένα εργαστήριο», προσθέτοντας ότι όλα τα δείγματα τώρα ανακατευθύνονται σε άλλα εργαστήρια και ότι θα έρθουν σε επαφή με τα άτομα που επηρεάζονται  ώστε να κάνουν άλλο τεστ.

Δεν υπάρχει «καμία ένδειξη λάθους» όσον αφορά τα ίδια τα κιτ των τεστ, δήλωσε ο Will Welfare, διευθυντής δημόσιας υγείας στον Οργανισμό Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.  «Το κοινό πρέπει να παραμείνει σίγουρο για τη χρήση τους και για άλλες εργαστηριακές υπηρεσίες που παρέχονται αυτήν τη στιγμή», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ