Κοσμος

Aναζητούνται και... χασάπηδες στη Βρετανία

Εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Γεωργίας δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Βρετανία ψάχνει κρεοπώλες για να αποφύγει τη μαζική σφαγή χοίρων
Γουρούνια © UNSPLASH

Η Βρετανία θα προσπαθήσει να αποφύγει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη μαζική θανάτωση χοίρων, επιτρέποντας σε εκπαιδευμένους κρεοπώλες την είσοδο με βίζα.

Μετά την έλλειψη σε καύσιμα, οδηγούς και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, η βρετανική κυβέρνηση θα προσπαθήσει τώρα να αποφύγει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη μαζική θανάτωση χοίρων, επιτρέποντας σε εκπαιδευμένους κρεοπώλες να πάνε να εργαστούν στη χώρα με προσωρινές θεωρήσεις εισόδου, μετέδωσε σήμερα το βρετανικό δίκτυο Sky News.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δίκτυο, θα επιτραπεί σε εκπαιδευόμενους εκδοροσφαγείς να εισέλθουν για εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμα και αν δεν μιλούν καλά αγγλικά. Εκπρόσωπος Τύπου του βρετανικού υπουργείου Γεωργίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες του βρετανικού δικτύου, λέγοντας απλώς πως κάτι «ενδέχεται» να ανακοινωθεί. 

Οι αγρότες στη Βρετανία υποστηρίζουν ότι ο συνδυασμός του Brexit και της Covid-19 έχει οδηγήσει στην έξοδο των ανατολικοευρωπαίων εργατών από τα σφαγεία και τις μονάδες επεξεργασίας κρέατος, με αποτέλεσμα κοπάδια χοίρων να συσσωρεύονται σε στάβλους και λιβάδια σε ολόκληρη τη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ