Κοσμος

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ταλιμπάν: Θα κριθούν από τις πράξεις τους

Τι συζητήθηκε στην πρώτη συνάντηση αξιωματούχων των ΗΠΑ με εκπροσώπους των Ταλιμπάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταλιμπάν περιπολούν την επαρχία Nangarhar - Αφγανιστάν, 15 Αυγούστου 2021
Ταλιμπάν περιπολούν την επαρχία Nangarhar - Αφγανιστάν, 15 Αυγούστου 2021 © EPA / STRINGER

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ταλιμπάν: «Ειλικρινείς και επαγγελματικές οι διμερείς συνομιλίες στη Ντόχα - Θα κριθούν από τις πράξεις τους».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε στους Ταλιμπάν και τις συνομιλίες που είχαν ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ με εκπροσώπους τους στη Ντόχα.

Ήταν η πρώτη επίσημη συνάντηση των ΗΠΑ με τους Ταλιμπάν αφότου το ισλαμιστικό κίνημα κατέλαβε ξανά την εξουσία στο Αφγανιστάν τη 15η Αυγούστου και το σχόλιο της Ουάσινγκτον για τις διμερείς συνομιλίες ήταν πως κρίνονται «ειλικρινείς και επαγγελματικές».

Ωστόσο, τονίστηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι «οι Ταλιμπάν θα κριθούν από τις πράξεις τους και όχι από τα λόγια τους». Ειδικότερα, στο δελτίο Τύπου του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως «η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στη Ντόχα επικεντρώθηκε στις αμερικανικές ανησυχίες για την ασφάλεια και την τρομοκρατία, στην ασφαλή αποχώρηση των Αμερικανών, άλλων αλλοδαπών και Αφγανών πολιτών που είχαν συνεργαστεί με ξένες δυνάμεις, στα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικά στη συμμετοχή των γυναικών και των κοριτσιών σε όλες τις διαστάσεις της ζωής της αφγανικής κοινωνίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ