Κοσμος

Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Τουρκικά Μέσα υπέρ Τσίπρα για το «ΟΧΙ»

Τα σχόλια στον τουρκικό Τύπο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής © EUROKINISSI

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας: Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης τάσσονται υπέρ του Αλέξη Τσίπρα για την καταψήφιση της συμφωνίας.

Την καταψήφιση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ επικροτούν τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Hurriyet τιτλοφορείται «Πυρηνική απειλή της Αθήνας κατά της Τουρκίας. Μαθήματα από τον Τσίπρα προς την κυβέρνηση» και τονίζει πως ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός «παραδέχθηκε ότι η συμμαχία με το Παρίσι είναι εναντίον της Τουρκίας».

hurriyet.jpg

Από την πλευρά της, η Akit σχολιάζει: «Ο Τσίπρας εξερράγη από την απόφαση της χώρας του κατά της Τουρκίας: "Όταν αναλάβουμε την εξουσία θα την καταργήσουμε"» και προσθέτει: «Ο Τσίπρας υποστήριξε πως η συμφωνία θα επιφέρει την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Σαχέλ, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες Γάλλοι στρατιώτες».

akit.jpg

«"Τι συγκρίνετε;" τον ρώτησε. Μάθημα στον Μητσοτάκη από Τσίπρα περί Τουρκίας», γράφει η Aksam κάνοντας αναφορά στα λόγια του Αλέξη Τσίπρα για το ΑΕΠ της Τουρκίας, που είναι 4 φορές μεγαλύτερο από της Ελλάδας.

aksam.jpg

Με τίτλο: «Τσίπρας: "H συμφωνία με τη Γαλλία δεν είναι προς το συμφέρον μας"» η εφημερίδα Gündem αναφέρει πως «ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως θα καταψηφίσουν την ελληνογαλλική συμφωνία, υποστηρίζοντας πως δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας».

gundem.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ