Κοσμος

Ισπανία: Γυναίκα διαγνώστηκε σε νοσοκομείο... με «ομοφυλοφιλία»

Οργή από τις ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Athens Pride © Stavrialena Gontzou/Unsplash
Athens Pride © Stavrialena Gontzou/Unsplash

19χρονη γυναίκα στην Ισπανία που επισκέφθηκε γυναικολόγο διαγνώστηκε με «ομοφυλοφιλία».

Μια 19χρόνη γυναίκα στην Ισπανία η οποία εξετάστηκε από γυναικολόγο διαγνώσθηκε ως...ομοφυλόφιλη. Στην νεαρή μάλιστα δόθηκε ένα έγγραφο με τη φράση «Τρέχουσα ασθένεια: ομοφυλόφιλη».  

Η γυναίκα πήγε σε ραντεβού που είχε με γιατρό στο νοσοκομείο Reina Sofía στη Μούρθια, όποτε ερωτήθηκε από εκείνο αν θα μπορούσε να συμπεριλάβει τον σεξουαλικό προσανατολισμό της στην αναφορά του και εκείνη έδωσε τη συγκατάθεσή της- παρά την έκπληξή της- καθώς εκείνη τη στιγμή θεώρησε ότι μπορεί να ήταν σχετικό, περιέγραψε η μητέρα της νεαρής στην  εφημερίδα elDiario την οποία επικαλείται η Guardian. 

«Στην αρχή, σκέφτηκα ότι ήταν αστείο, αλλά απλά δεν είναι», δήλωσε η ασθενής. Μαζί με τη μητέρα της ανέφεραν το ζήτημα στην οργάνωση για τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ+ Galactyco, η οποία με τη σειρά της έκανε επίσημη καταγγελία για το θέμα στην κυβέρνηση της Μούρθια και τις τοπικές υγειονομικές αρχές. 

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τη λίστα των ψυχικών ασθενειών το 1990, αλλά 31 χρόνια αργότερα ακόμη υπάρχουν κάποιοι επαγγελματίες στις υγειονομικές υπηρεσίες της Μούρθια που βλέπουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ως ασθένεια», επισημαίνει η οργάνωση σε ανακοίνωση

«Η οργάνωσή μας έχει δεχθεί αμέτρητες αναφορές για ταπεινωτική αντιμετώπιση λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Το θεωρούμε ανησυχητικό, απαράδεκτο και αφόρητο ότι υπάρχουν σήμερα επαγγελματίες- οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την υγεία μας- που αγνοούν τις πραγματικότητες για τους ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπους», προσθέτει. 

H Galactyco ζητά εξηγήσεις και μία απολογία, ενώ κατηγορεί τις τοπικές αρχές ότι αγνόησαν τα νομικά δικαιώματα της ασθενούς. Παράλληλα τονίζει ότι κάθε άλλο παρά μεμονωμένο είναι αυτό το περιστατικό. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ