Κοσμος

Γερμανικές εκλογές: Κόμμα μπήκε στην Μπούντεσταγκ με 0,1%

Μπαίνει στη Βουλή για πρώτη φορά εδώ και 70 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανοραμική εικόνα της Μπούντεσταγκ στη Γερμανία
Πανοραμική εικόνα της Μπούντεσταγκ στη Γερμανία © EPA/KAY NIETFELD

Στην Ομοσπονδιακή Βουλή (Μπούντεσταγκ) της Γερμανίας μπήκε η Ενωση Ψηφοφόρων του Νότιου Σλέσβιγκ, με μόλις το 0,1% των ψήφων.

Διεξήχθησαν οι γερμανικές εκλογές με τον Όλαφ Σολτς να είναι ο νικητής, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες ενίσχυσαν τα ποσοστά τους και ήρθαν πρώτοι. Και ενώ η προσοχή στρέφεται στις προσπάθειες που ξεκινούν για να σχηματιστεί ο συνασπισμός «φανάρι» (SPD, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι), τα βλέμματα τράβηξε η Ένωση Ψηφοφόρων του Νότιου Σλέσβιγκ (SSW).

Το συγκεκριμένο κόμμα στη Γερμανία κατάφερε να μπει στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Μπούντεσταγκ) της Γερμανίας με το ελάχιστο 0,1%.

Ποια είναι η Ένωση Ψηφοφόρων του Νότιου Σλέσβιγκ - Ποια μειονότητα εκπροσωπεί

Παρά το γεγονός ότι το όριο εισόδου στη γερμανική Βουλή είναι 5%, η νομοθεσία προβλέπει ευνοϊκότερους όρους για τα κόμματα που εκπροσωπούν εθνικές μειονότητες. Έτσι, η SSW κέρδισε μια έδρα.

Η έδρα αυτή ήρθε στην περιφέρεια του Σλέσβιγκ Χολστάιν με τον Στέφαν Ζάιντλερ, αρμόδιο στην κυβέρνηση του κρατιδίου για τις σχέσεις με τη Δανία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το συγκεκριμένο κόμμα εκπροσωπεί τη δανική και φριζική μειονότητα στη Γερμανία και μπαίνει στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά έπειτα από 70 χρόνια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ