Κοσμος

Ποντικοί βγαίνουν...από τις τουαλέτες στη Βρετανία

Ο πληθυσμός των ποντικών «εκτοξεύτηκε» στα ύψη μέσα στο 2020

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποντικός
Ποντικός © Pixabay

Τρωκτικά εισβάλλουν μέσω των σωληνώσεων σε τουαλέτες σπιτιών και γραφείων στη Βρετανία έχοντας προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown στη Βρετανία, όταν περιοχές με επιχειρήσεις είχαν ερημώσει, ποντικοί εισέβαλλαν σε εγκαταλελειμμένα γραφεία αναζητώντας τροφή. Κι αυτό γιατί δεν υπήρχαν σκουπίδια από τα οποία τρέφονται συνήθως στους δρόμους. 

Με δεδομένο ότι το νερό στους σωλήνες μπορεί να εξατμιστεί στο βαθμό που δεν χρησιμοποιείται για μεγάλο διάστημα, τα τρωκτικά σκαρφάλωναν στους σωλήνες, βγαίνοντας στις τουαλέτες. Παρόλα αυτά μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους μέχρι και τρία λεπτά. «Αν θέλουν να μπουν στην τουαλέτα σας θα το καταφέρουν», γράφει ο Guardian. 

Με τις προμήθειες τροφίμων σε αστικά κέντρα να μειώνονται, τώρα οι ποντικοί εισβάλλουν και σε περισσότερα σπίτια. 

«Μου τηλεφώνησαν για μία δουλειά στο Νόριτς, και η πελάτισσα μετά δυσκολίας μιλούσε. Ήταν σοκαρισμένη (...) Χρησιμοποιούσε το μπάνιο και άκουσε έναν θόρυβο. Κοίταξε κάτω και ήταν στην λεκάνη», δήλωσε ο ειδικός στις απεντομώσεις και εξολοθρεύσεις ποντικών Άντριου Ντέλμπριτζ, στο Norwich Evening News. 

Οι ειδικοί εκτιμούν πως ο πληθυσμός των ποντικών στη Βρετανία αυξήθηκε κατά 25% πέρυσι, αγγίζοντας πλέον τα 150 εκατομμύρια. Και τους πιο μεγάλους εξ αυτών, ούτε οι γάτες δεν τολμούν να τους πλησιάσουν. Παράλληλα, οι ειδικοί συστήνουν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων να μην τους δίνουν φαγητό σε εξωτερικούς χώρους του σπιτιού δεδομένου ότι μπορεί να «κλέψει» τροφή και κάποιος ποντικός...

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ