Κοσμος

Βρετανία: Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία της δασκάλας

Είχαν προηγηθεί δυο ακόμα συλλήψεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tα κεντρικά της Σκοτλαντ Γιάρντ
Tα κεντρικά της Σκοτλαντ Γιάρντ ©Pixabay

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν άνδρα που είναι ύποπτος για τη δολοφονία της δασκάλας Σαμπίνα Νίσα

Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου και η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβε έναν άνδρα που είναι ύποπτος για τη δολοφονία της δασκάλας Σαμπίνα Νίσα, η οποία βρέθηκε νεκρή την προηγούμενη εβδομάδα σε πάρκο της πρωτεύουσας.

«Ένας 38χρονος άνδρας συνελήφθη περίπου στις 03:00 της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου σε διεύθυνση στο Ίστ Σάσεξ», επεσήμανε η αστυνομία. O επικεφαλής των ερευνών Τζον Νιλ ανέφερε σχετικά «Η οικογένεια  έχει ενημερωθεί για αυτή τη σημαντική εξέλιξη και συνεχίζει να υποστηρίζεται από ειδικούς αξιωματικούς».

Δύο άνδρες που είχαν προηγουμένως συλληφθεί από ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών-ένας 38χρονος και ένας άνδρας στα 40 του-αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η 28χρονη δασκάλα εξαφανίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, αφού έφυγε από το σπίτι της στο νότιο Λονδίνο προκειμένου να διανύσει πεζή μια μικρή απόσταση, μέσα από ένα πάρκο, και να πάει σε ένα μπαρ όπου επρόκειτο να συναντηθεί με έναν φίλο.

Ένας περαστικός βρήκε το πτώμα της την επομένη, γύρω στις 17:30 το απόγευμα τοπική ώρα. Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA, είχε δεχθεί επίθεση με ένα μαχαίρι και ο δράστης είχε κρύψει το πτώμα της κάτω από έναν σωρό από φύλλα.

Η υπόθεση της Νίσα προκάλεσε θλίψη και οργή στην κοινή γνώμη της Βρετανίας φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο το θέμα της βίας εις βάρος των γυναικών, έξι μήνες μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απαγωγή, ο βιασμός και ο φόνος μιας γυναίκας τον Μάρτιο στο νότιο Λονδίνο από αστυνομικό.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, δήλωσε ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί εθνική «επιδημία». Εμφανιζόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε: «Μεταξύ της περσινής Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας και της φετινής, 180 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες σε όλη τη χώρα. «Έχουμε επιδημία όταν πρόκειται για βία κατά γυναικών και κοριτσιών. Νομίζω ότι εμείς οι άνδρες πρέπει να είμαστε σύμμαχοι στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος».

Mε πληροφορίες από Guardian, Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ