Κοσμος

Βρετανία: 28χρονη δασκάλα δολοφονήθηκε δίπλα από το σπίτι της

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, δήλωσε ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί εθνική «επιδημία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aστυνομικοί του Λονδίνου
Aστυνομικοί του Λονδίνου © Ethan Wilkinson/Unsplash

Η δολοφονία της 28χρονης Σαμπίνα Νέσσα μέσα σε πάρκο του Λονδίνου, καθώς πήγαινε σε παμπ να συναντήσει έναν φίλο της έχει σοκάρει τη Βρετανία.

Η 28χρονη δασκάλα Σαμπίνα Νέσα πιστεύεται ότι δολοφονήθηκε καθώς περπατούσε μέσα από το πάρκο του Λονδίνου για να συναντήσει έναν φίλο της.

Οι αξιωματικοί που ερευνούν τον θάνατο της 28χρονης δασκάλας δήλωσαν ότι έφυγε από το σπίτι της πριν περπατήσει στο πάρκο Cator στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, περίπου στις 8.30 το βράδυ την περασμένη Παρασκευή. Κατευθυνόταν προς το μπαρ Depot στην πλατεία Pegler, στο χωριό Κίντμπρουκ, όταν δέχθηκε επίθεση. Ένας άνδρας γύρω στα 40 του που συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία της αφέθηκε ελεύθερος υπό περαιτέρω έρευνα.

Ένας φίλος της είπε στη MailOnline: «Η Sabina πήγαινε σε ραντεβού την Παρασκευή το βράδυ όταν έφυγε από το διαμέρισμά της. Ήταν το πρώτο ραντεβού. Επρόκειτο να συναντήσει αυτόν τον τύπο στην τοπική παμπ, The Depot». 

«Δεν ξέρω αν γνώριζαν ο ένας τον άλλον ή είχαν γνωριστεί στο διαδίκτυο, αλλά ξέρω ότι ήταν ένα πρώτο ραντεβού», επέμεινε.

O ντετέκτιβ Τζο Γκάριτι επεσήμανε ότι η έρευνα βρίσκεται σε καλό σημείο και ψάχνουν περαιτέρω πληροφορίες από μάρτυρες που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο πάρκο. 

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, δήλωσε ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί εθνική «επιδημία». Εμφανιζόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε: «Μεταξύ της περσινής Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας και της φετινής, 180 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες σε όλη τη χώρα. «Έχουμε επιδημία όταν πρόκειται για βία κατά γυναικών και κοριτσιών. Νομίζω ότι εμείς οι άνδρες πρέπει να είμαστε σύμμαχοι στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ