Κοσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Mηνύει την ανιψιά του και τους New York Times

Ισχυρίζεται ότι η 56χρονη ανιψιά του παραβίασε μια συμφωνία που της απαγόρευε την αποκάλυψη των εγγράφων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ © EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μηνύει την ανιψιά του και τους New York Times για ένα άρθρο του 2018.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μηνύει την ανιψιά του και τους New York Times για «ύπουλη συνωμοσία» με σκοπό την απόκτηση εμπιστευτικών εγγράφων.

Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι η 56χρονη ανιψιά του παραβίασε μια συμφωνία που της απαγόρευε την αποκάλυψη των εγγράφων και για τον λόγο αυτό της κατάθεσε αγωγή. Παράλληλα, μήνυσε και τους δημοσιογράφους των New York Times, Susanne Craig, David Barstow και Russell Buettner ισχυριζόμενος ότι επικοινώνησαν και συνεργάστηκαν με την ανιψιά του ως μέρος μιας «προσωπικής βεντέτας» εναντίον του.

«Μια ομάδα δημοσιογράφων στους New York Times, εν μέσω μιας εκτεταμένης σταυροφορίας για την απόκτηση των εμπιστευτικών φορολογικών αρχείων του Ντόναλντ Τραμπ, αναζήτησαν ανελέητα την ανιψιά το ... και την έπεισαν να διοχετεύσει λαθραία τα αρχεία από το γραφείο του δικηγόρου της» αναφέρουν οι αγωγές. 

Η εκπρόσωπος των New York Times, Danielle Rhoades, δήλωσε ότι η κάλυψη των φόρων του Τραμπ από την εφημερίδα «βοήθησε τους πολίτες να ενημερωθούν μέσω σχολαστικών αναφορών για ένα θέμα υπέρτατου δημοσίου συμφέροντος» και ότι η μήνυση ήταν «μια προσπάθεια φίμωσης ανεξάρτητων ειδησεογραφικών οργανισμών».

Το βιβλίο της ανηψιάς που «καίει» τον θείο

Το βιβλίο των 240 σελίδων υποστηρίζει ότι ο αμερικανός πρόεδρος είναι προϊόν του «κοινωνιοπαθούς» πατέρα του. Ο πατέρας του, ο Φρεντ Τραμπ, δημιούργησε για τα παιδιά του μια τραυματική και κακοποιητική οικογενειακή ζωή, σύμφωνα με την Washington Post. «Ο πρόεδρος λέει ότι ο πατέρας του ήταν στοργικός και καθόλου σκληρός μαζί του όταν ήταν παιδί», απάντησε η Μάθιους.

Ο μικρότερος αδελφός του προέδρου, ο Ρόμπερτ Τραμπ, προσπάθησε να εμποδίσει την κυκλοφορία του βιβλίου υποστηρίζοντας ότι η Μέρι παραβιάζει μια συμφωνία περί τήρησης του απορρήτου για οικογενειακά θέματα, η οποία υπογράφηκε το 2001, μετά από τη διανομή της περιουσίας του παππού της.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ