Κοσμος

Σουηδία - Κορωνοϊός: Οι νεκροί ξεπέρασαν τις 10.000

Ανακοινώθηκαν άλλοι 351 θάνατοι από Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σουηδία - Κορωνοϊός: Πολίτες χωρίς μάσκες στη Στοκχόλμη, με την ενημερωτική πινακίδα να αναφέρεται στην τήρηση απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων
Σουηδία - Κορωνοϊός: Πολίτες χωρίς μάσκες στη Στοκχόλμη, με την ενημερωτική πινακίδα να αναφέρεται στην τήρηση απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων © EPA-EFE/FREDRIK SANDBERG

Στη Σουηδία οι νεκροί από κορωνοϊό έφθασαν τις 10.185, με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 518.783 και την κυβέρνηση να δέχεται σφοδρή κριτική.

Το «φράγμα» των 10.000 έσπασαν οι θάνατοι από κορωνοϊό στη Σουηδία, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021.

Οι νεκροί από Covid-19 έχουν φθάσει τις 10.185. Το τελευταίο 24ωρο έγινε γνωστό ότι στη Σουηδία πέθαναν 351 ασθενείς.

Ο μέσος όρος των θανάτων ημερησίως είναι 132 τις τελευταίες 7 ημέρες, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η κυβέρνηση στη Σουηδία ακολούθησε μια διαφορετική στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αποφεύγοντας τα σκληρά περιοριστικά μέτρα και δίνοντας έμφαση στην ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη να τηρεί τις αποστάσεις, να φορά μάσκα -εφόσον το επιθυμεί-, να αποφεύγει τον συγχρωτισμό και να ακολουθεί τους κανόνες υγιεινής (πλύσιμο χεριών, αντισηπτικό κ.λπ).

«Οι προβλέψεις δείχνουν ότι η αύξηση (των νεκρών) θα συνεχιστεί, καθώς υπάρχει σημαντική εξάπλωση του ιού» δήλωσε η Κάριν Τέγκμαρκ Βίσελ από τη Σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Από την έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού, στη Σουηδία έχουν καταγραφεί 518.783 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 6.580 νέες μολύνσεις Covid-19.

Στις 10.185 οι νεκροί από κορωνοϊό στη Σουηδία | 14.01.2021
Στις 10.185 οι νεκροί από κορωνοϊό στη Σουηδία | 14.01.2021 © athensvoice.gr/koronoios

«Φαίνεται ότι φτάσαμε σε ένα σημείο όπου δεν βλέπουμε επιτάχυνση, αλλά υπάρχει ακόμη μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που αναφέρονται στη Σουηδία» πρόσθεσε η Κάριν Τέγκμαρκ Βίσελ.

Κορωνοϊός στη Σουηδία: Χωρίς lockdown και με προαιρετική χρήση μάσκας - Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση

Σε αντίθεση με τα μέτρα που επιβάλλονται αλλού στην Ευρώπη, η σκανδιναβική χώρα ακολουθούσε μια πολύ διαφορετική πολιτική που βασιζόταν σε συστάσεις, χωρίς lockdown.

Σε σχέση με τη μάσκα, δεν συνιστάτο για μεγάλο χρονικό διάστημα η χρήση της πουθενά σε δημόσιο χώρο. Από τις 7 Ιανουαρίου 2021, συνιστάται επίσημα στα δημόσια μέσα μεταφοράς, αλλά μόνο τις ώρες αιχμής.

Παρότι η στρατηγική της παραμένει λιγότερο αυστηρή σε σχέση με πολλές χώρες, η Σουηδία έγινε πιο αυστηρή από τον περασμένο Νοέμβριο, λαμβάνοντας σειρά μέτρων που περιορίζουν συγκεκριμένα τον αριθμό των καθημένων ανά τραπέζι στα εστιατόρια ή εναλλάσσοντας την εκπαίδευση εξ αποστάσεως στα λύκεια.

Απέναντι στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, το Κοινοβούλιο ψήφισε την περασμένη εβδομάδα νόμο που δίνει προσωρινά στην κυβέρνηση νέες εξουσίες κατά της πανδημίας, επιτρέποντας κυρίως το κλείσιμο καταστημάτων για πρώτη φορά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ