Κοσμος

Τραμπ: Απειλεί με βέτο στον νόμο περί Εθνικής Άμυνας λόγω Twitter

Αν το Άρθρο 230 που προστατεύει τις εταιρείες τεχνολογίας από αγωγές, «δεν παύσει πλήρως»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουάσινγκτον: Με 10 εκατ. επικηρύσσει όποιον παρέμβει στις εκλογές
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ © EPA/Anna Moneymaker

Βέτο στο νόμο περί Εθνικής Άμυνας απείλησε να θέσει ο Ντόναλντ Τραμπ, αν το Άρθρο 230 που προστατεύει τις εταιρείες τεχνολογίας από αγωγές, «δεν παύσει πλήρως»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με tweet που πραγματοποίησε, απείλησε να ασκήσει βέτο στο νόμο περί Εθνικής Άμυνας, εκτός εάν το Άρθρο 230 που προστατεύει τις εταιρείες τεχνολογίας από αγωγές για το περιεχόμενο των χρηστών, καταργηθεί από το νομοσχέδιο.

Ακόμα, ο ίδιος χαρακτήρισε το Άρθρο 230 ως «σοβαρή απειλή» για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και την ακεραιότητα των εκλογών.

Μάλιστα, σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε το εξής:

«Το Άρθρο 230, που είναι ένα δώρο από τις ΗΠΑ και προστατεύει την ευθύνη των "Big Tech" (οι μόνες εταιρείες στην Αμερική που το έχουν), αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια και την ακεραιότητα των εκλογών. Η χώρα μας δεν μπορεί ποτέ να είναι ασφαλής εάν το επιτρέψουμε να ισχύει. Επομένως, εάν το πολύ επικίνδυνο και άδικο Άρθρο 230 δεν τερματιστεί πλήρως ως μέρος του Νόμου περί Εθνικής Άμυνας (NDAA), θα αναγκαστώ αναμφίβολα να θέσω βέτο, όταν το νομοσχέδιο σταλεί στο όμορφο γραφείο».

Ο λόγος πίσω από τα σχόλια αυτά του Τραμπ είναι η συνεχής και σταθερή επισήμανση των tweet του Αμερικανού προέδρου από το Twitter. Tweet, στα οποία και ισχυρίζεται ότι σημειώθηκε απάτη κατά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τραμπ διαφωνεί εδώ και πολύ καιρό με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, κατηγορώντας -για παράδειγμα- το Facebook, το Google και το Twitter ότι ανήκουν σε αυτό που περιγράφει ως «ριζοσπαστική Αριστερά» και ότι είναι προκατειλημμένα απέναντι στους Συντηρητικούς.

Υπενθυμίζεται ότι το Άρθρο 230 του Νόμου περί Ευπρέπειας της Επικοινωνίας (CDA) ορίζει ότι «κανένας πάροχος ή χρήστης μιας διαδραστικής υπηρεσίας μέσω υπολογιστή δεν αντιμετωπίζεται ως εκδότης ή εκφραστής οποιωνδήποτε πληροφοριών παρέχονται από άλλον πάροχο περιεχομένου πληροφοριών».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ