Κοσμος

Κορωνοϊός στην Ολλανδία: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 300.000

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 10.343 νέες μολύνσεις Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με σακούλες από ψώνια σε κεντρικό δρόμο του Άμστερνταμ
Πολίτες με σακούλες από ψώνια σε κεντρικό δρόμο του Άμστερνταμ © EPA/RAMON VAN FLYMEN

Στην Ολλανδία τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έσπασαν το «φράγμα» των 300.000, καθώς το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 10.343 νέες μολύνσεις.

Αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού βρίσκεται η Ολλανδία, με τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 να ξεπερνούν πλέον τις 300.000.

Η Ευρώπη αποτελεί εκ νέου το επίκεντρο της πανδημίας κορωνοϊού, με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λαμβάνουν ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.

Το τελευταίο 24ωρο η Ολλανδία κατέγραψε 10.343 νέα κρούσματα της Covid-19. Πρόκειται για νέο αρνητικό ημερήσιο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της ευρωπαϊκής χώρας. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ολλανδία έχει πλέον ξεπεράσει τις 300.000, την ώρα που οι νεκροί ανέρχονται σε 7.072.

Ενδεικτικό της πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας στην Ολλανδία αποτελεί το γεγονός ότι έχουν ξεκινήσει οι πρώτες αεροδιακομιδές ασθενών με κορωνοϊό στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στη Γερμανία.

Στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού, τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο, δεκάδες Ολλανδοί ασθενείς με Covid-19 διακομίστηκαν στη Γερμανία, όπου η διαθεσιμότητα κλινών στις ΜΕΘ είναι πολύ υψηλότερη σε σύγκριση με την Ολλανδία. 

Πάνω από 300.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ολλανδία
Πάνω από 300.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ολλανδία © athensvoice.gr/koronoios

Πάνω από το 50% των διαθέσιμων κλινών σε ΜΕΘ νοσοκομείων ανά την ολλανδική επικράτεια έχουν διατεθεί για περιστατικά με κορωνοϊό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ