Κοσμος

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 190.000

Αύξηση των νέων μολύνσεων στις μεσοδυτικές πολιτείες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - ΗΠΑ
Κορωνοϊός - ΗΠΑ © EPA/JUSTIN LANE

Κάνσας, 'Αινταχο και Μιζούρι είναι μεταξύ των 10 πολιτειών με τα μεγαλύτερα ποσοστά θετικών στον κορωνοϊό διαγνωστικών τεστ στις ΗΠΑ

Οι θάνατοι από κορωνοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν σήμερα τους 190.000 παράλληλα με μια αύξηση των νέων κρουσμάτων στις μεσοδυτικές πολιτείες, όπου η 'Αιοβα και η Βόρεια Ντακότα εμφανίζονται ως οι νέες εστίες της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Η 'Αιοβα έχει επί του παρόντος ένα από τα υψηλότερα ποσοστά λοιμώξεων στη χώρα, με το 15% των διαγνωστικών τεστ που έγιναν την περασμένη εβδομάδα να είναι θετικά.

Η γειτονική Νότια Ντακότα καταγράφει ένα ποσοστό 19% θετικών στον κορονοϊό διαγνωστικών τεστ και η Βόρεια Ντακότα ένα 18%, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Η αύξηση στην 'Αιοβα και τη Νότια Ντακότα συνδέεται με το άνοιγμα των κολεγίων στην 'Αιοβα και με μια ετήσια συγκέντρωση των μοτοσικλετιστών τον περασμένο μήνα στην μικρή πόλη Στέρτζις, στη Νότια Ντακότα.

Κάνσας, 'Αινταχο και Μιζούρι είναι μεταξύ των 10 πολιτειών με τα μεγαλύτερα ποσοστά θετικών στον ιό διαγνωστικών τεστ.

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού είχαν μειωθεί επί επτά συνεχείς εβδομάδες. Ο αριθμός των θανάτων από την Covid-19 ανερχόταν σε περίπου 6.100 την εβδομάδα τον περασμένο μήνα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ