Κοσμος

Βρετανικά σούπερ μάρκετ - Κορωνοϊός: Σταματήστε τις αγορές λόγω πανικού

«Υπάρχουν αρκετά (προϊόντα) για όλους, αν συνεργαστούμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Κορωνοϊός Σούπερ μάρκετ
Κορωνοϊός Σούπερ μάρκετ © EPA/NEIL HALL

Στσα ύψη οι αγορές των καταναλωτών στη Βρετανία λόγω του πανικού για την επιδημία του νέου κορωνοϊού.

Τα εμπορικά καταστήματα της Βρετανίας απηύθυναν έκκληση σήμερα στους καταναλωτές να σταματήσουν τις αγορές λόγω του πανικού στη διάρκεια της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, εξηγώντας ότι όταν αγοράζουν περισσότερα προϊόντα από όσα χρειάζονται, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι συμπολίτες τους θα τα στερηθούν.

Η Συνομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου Βρετανίας (BRC), η οποία εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας, ζήτησε από τους καταναλωτές να σκέφτονται πώς ψωνίζουν.

Η επιστολή της BRC θα δημοσιευθεί σε όλες τις εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδες της Βρετανίας σήμερα και αύριο.

«Κατανοούμε τις ανησυχίες σας, αλλά το να αγοράζετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε μερικές φορές σημαίνει ότι οι υπόλοιποι καταναλωτές θα τα στερηθούν. Υπάρχουν αρκετά (προϊόντα) για όλους, αν συνεργαστούμε», τονίζει η Έλεν Ντίκινσον εκτελεστική διευθύντρια της BRC στην επιστολή.

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει την τελευταία εβδομάδα με φωτογραφίες από άδεια ράφια στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, με προϊόντα όπως τα ζυμαρικά, το χαρτί υγείας και τις κονσέρβες να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Η κίνηση στα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με κάποιους διευθυντές καταστημάτων να τη συγκρίνουν με την άνοδο της κατανάλωσης πριν τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Στην επιστολή της BRC η Ντίκινσον αναφέρει ότι τα καταστήματα λιανικής πώλησης συνεργάζονται με την κυβέρνηση και τους προμηθευτές ώστε να αυξηθούν οι παραδόσεις προϊόντων και να διασφαλιστεί ότι τα ράφια θα είναι γεμάτα.

Ο επικεφαλής της Tesco Τζον Άλαν δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι απίθανο τα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε πιο σοβαρό από μια «πολύ βραχυπρόθεσμη, προσωρινή» έλλειψη σε κάποια προϊόντα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ