Visual Browsing
CRIMINAL MINDS

Οι διακοπές του θανάτου: Οι δολοφονίες των γυναικών της οικογένειας Rogers

Οι διακοπές του θανάτου: Οι δολοφονίες των γυναικών της οικογένειας Rogers
Αληθινά εγκλήματα και τραγικές ιστορίες που συγκλόνισαν τον κόσμο στη στήλη «Criminal Minds» της ATHENS VOICE
  • A-
  • A+
0
Οι δολοφονίες των γυναικών της οικογένειας Rogers: Η έρευνα, η καταδίκη και η εκτέλεση του Oban Chandler

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 1989 τα πτώματα τριών γυναικών βρέθηκαν να επιπλέουν στον κόλπο Tampa της Florida. Το πρώτο πτώμα βρέθηκε μετά από κλήση προς το Λιμενικό, όταν κάποιοι από ένα ιστιοφόρο είδαν ένα αντικείμενο στο νερό. Το δεύτερο βρέθηκε να επιπλέει δύο μίλια βόρεια του πρώτου. Τη στιγμή που το Λιμενικό ανέσυρε το δεύτερο, δέχτηκε κλήση για ένα τρίτο, το οποίο επέπλεε 200 μέτρα ανατολικά. Και τα τρία ανήκαν σε γυναίκες που είχαν τα στόματα φιμωμένα, τα χέρια δεμένα με σχοινιά, όπως σχοινί ήταν τυλιγμένο και γύρω από το λαιμό τους, ενώ ήταν γυμνές από τη μέση και κάτω. Το ότι τα πτώματα ήταν ημίγυμνα φανέρωνε σεξουαλικό έγκλημα.

Οι νεκροψίες έδειξαν ότι και τα τρία θύματα είχαν νερό στους πνεύμονές τους, πράγμα που σήμαινε ότι οι γυναίκες είχαν ριχτεί στο νερό ενώ ήταν ακόμη ζωντανές. Η γυναίκα που το πτώμα της βρέθηκε δεύτερο είχε καταφέρει να λύσει το ένα χέρι, πριν πνιγεί. Σχοινιά με τσιμεντόλιθους στο άλλο άκρο ήταν δεμένα γύρω από το λαιμό των τριών θυμάτων. Ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι ήθελαν να σιγουρευτούν ότι οι γυναίκες θα πέθαναν από ασφυξία ή από  πνιγμό και ότι τα πτώματα δε θα βρίσκονταν ποτέ. Τα πτώματα, ωστόσο, διογκώθηκαν ως αποτέλεσμα της αποσύνθεσης και εμφανίστηκαν να επιπλέουν στην επιφάνεια.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν η αστυνομία και το FBI. Οι έρευνες στην περιοχή δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα ως προς τη διαπίστωση της ταυτότητας των γυναικών, έως τις 8 Ιουνίου που μια καμαριέρα του ξενοδοχείου Days Inn ανέφερε ότι το δωμάτιο τριών γυναικών που είχαν φθάσει την 1η Ιουνίου δεν είχε διαταραχθεί, οι βαλίτσες τους ήταν ακόμη στον χώρο και κανείς δεν είχε κοιμηθεί στα  κρεβάτια. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου ενημέρωσε την αστυνομία. Στο μεταξύ, στο Οχάιο, ο Hal Rogers, ο σύζυγος και πατέρας, ανέφερε την εξαφάνιση της συζύγου και των δυο κοριτσιών του. Τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο δωμάτιο του Days Inn ταυτοποιήθηκαν με εκείνα των θυμάτων. Η τελική επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους προήλθε από τα οδοντιατρικά τους αρχεία.

Στις 26 Μαΐου 1989, η Joan Rogers 36 ετών και οι κόρες της, Michelle, 17 ετών και Christe, 14 ετών, ξεκίνησαν τις διακοπές τους από το οικογενειακό τους αγρόκτημα στο Οχάιο με προορισμό την Tampa της Florida. Στη διαδρομή επισκέφθηκαν τον Ζωολογικό Κήπο του Τζάκσονβιλ, το Διαστημικό Κέντρο Kennedy και το Disney World. Έφτασαν στην Tampa το μεσημέρι της 1ης Ιουνίου. Όταν δεν είχαν επιστρέψει στο σπίτι τους στο Οχάιο εκείνο το Σαββατοκύριακο, ο Hal Rogers ανησύχησε και δήλωσε την εξαφάνισή τους. Τη  μέρα που έπρεπε να έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους, βρέθηκαν τα πτώματά τους στον κόλπο της Tampa, φιμωμένα και δεμένα. Είχαν υποστεί και σεξουαλική κακοποίηση πριν από το θανατό τους.

Σχετικα
Στο Εφετείο η δίκη της 29χρονης που σκότωσε τη σύζυγο του εραστή της
Στο Εφετείο η δίκη της 29χρονης που σκότωσε τη σύζυγο του εραστή της

Οι αρχές πίστευαν ότι οι τρεις γυναίκες είχαν συναντήσει τον δολοφόνο τους λίγο μετά την άφιξή τους στην Τάμπα. Στις 8 Ιουνίου το αυτοκίνητο της Joan βρέθηκε κοντά σε μια αποβάθρα. Μέσα υπήρχε ένα διαφημιστικό φυλλάδιο με σημειώσεις που έδιναν κατευθύνσεις προς την αποβάθρα σκαφών και δίπλα γραμμένο «B/W» (Blue/White). Προφανώς συνάντησαν κάποιον με μπλε και άσπρο σκάφος και παρασύρθηκαν στον θάνατο με την υπόσχεση μιας αθώας βόλτας με σκάφος. Ίσως ο δολοφόνος είχε και συνεργό, αλλά παρέμενε άγνωστος. Η αστυνομία πίστευε ότι ο δολοφόνος είχε γράψει το σημείωμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο της Joan, ότι μάλλον είχε ένα μπλε και άσπρο σκάφος και, αφού το έγκλημα ήταν τόσο σκληρό και σαδιστικό, ίσως είχε σκοτώσει ξανά και ίσως σκότωνε πάλι.

Terror by Sea: The Murders of Joan, Michelle, & Christe Rogers

Επί τρία χρόνια οι έρευνες της αστυνομίας απέβησαν άκαρπες. Τότε οι αρχές αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν έναν νέο τρόπο για τον εντοπισμό του δολοφόνου. Χρησιμοποίησαν μεγάλες πινακίδες στους δρόμους για να δείξουν το χειρόγραφο σημείωμα που είχε μείνει στο αυτοκίνητο της Joan. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που γινόταν χρήση πινακίδων, αφότου το είχε επιτρέψει η νομοθεσία των ΗΠΑ (οι πινακίδες έγιναν χρήσιμα εργαλεία σε μεταγενέστερες έρευνες για αγνοούμενους). Μια γυναίκα κάλεσε την αστυνομία και ανέφερε ότι ο γραφικός χαρακτήρας ήταν όμοιος με ενός γείτονά της, ιδιοκτήτη αλιευτικού σκάφους, που λεγόταν Oba Chandler.

Σχετικα
Φρίκη στην Ουγκάντα - Άνδρας αποκεφάλισε παιδιά, 7 και 10 ετών
Φρίκη στην Ουγκάντα - Άνδρας αποκεφάλισε παιδιά, 7 και 10 ετών

Παρέδωσε χειρόγραφό του που είχε στην κατοχή της. Οι ειδικοί γραφολόγοι σύγκριναν τα δυο δείγματα χειρόγραφων και συμπέραναν ότι ήταν γραμμένα από τον ίδιο άνθρωπο.

Σύντομα η αστυνομία τον συνέδεσε με τον βιασμό μιας Καναδής τουρίστριας σε σκάφος. Η κοπέλα είχε καταγγείλει την κακοποίησή της, είπε ότι είχε εκλιπαρήσει τον βιαστή να μην την πετάξει στη θάλασσα γιατί δεν ήξερε κολύμπι και είχε δώσει την περιγραφή του, βάσει της οποίας είχε γίνει το σκίτσο του. Το έγκλημα ήταν παρόμοιο με τις δολοφονίες των Rogers. Και το σκίτσο είχε αποτυπώσει πιστά τον Chandler. Ο Chandler όμως είχε πουλήσει το σκάφος του και είχε εγκαταλείψει την πόλη με την οικογένειά του αμέσως μετά την εμφάνιση των διαφημιστικών πινακίδων. Το 1990, όταν η τηλεοπτική εκπομπή Unsolved Mysteries ήταν έτοιμη να αναφερθεί στους θανάτους της οικογένειας Rogers, ο Chandler και η τότε σύζυγός του μετακόμισαν από το σπίτι τους στην Τάμπα στο Daytona Beach. Ένα αποτύπωμα παλάμης που βρέθηκε στο φυλλάδιο ταυτοποιήθηκε επίσης με του Chandler.

Ο Chandler συνελήφθη και κατηγορήθηκε για τις δολοφονίες των τριών γυναικών της οικογένειας Rogers. Καταδικάστηκε σε θάνατο. Εκτελέστηκε στις 15 Νοεμβρίου 2011.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2014, μια συγκριτική εξέταση DNA έδειξε τον Chandler ως τον δολοφόνο της Ivelisse Berrios-Beguerisse, που είχε βιασθεί και στραγγαλιστεί στο Coral Springs της Florida στις 27 Νοεμβρίου 1990. Ο Chandler ζούσε πολύ κοντά το θύμα και εγκατέλειψε το διαμέρισμά του δύο ημέρες μετά τη δολοφονία, αφήνοντας τα πάντα πίσω, ως και τα έπιπλα του. Η Berrios-Beguerisse ήταν μια 20χρονη νιόπαντρη γυναίκα που εργαζόταν σε κατάστημα αθλητικών ειδών. Όταν δεν επέστρεψε στο σπίτι της, ο σύζυγός της πήγε στο εμπορικό κέντρο και βρήκε το αυτοκίνητό της με τα ελαστικά σκισμένα. Πιστεύεται ότι ο Chandler, αφού παρακολούθησε το θύμα, έσκισε τα ελαστικά και παριστάνοντας τον ευγενικό συνάνθρωπο προσφέρθηκε να βοηθήσει. Τρεις ώρες αφότου δηλώθηκε η εξαφάνισή της, το πτώμα της βρέθηκε πεταμένο σε μια κοντινή γειτονιά. Το σώμα της Berrios-Beguerisse ήταν γυμνό και είχε σημάδια αποκόλλησης ταινίας τόσο στους καρπούς όσο και στα πόδια και καφέ ταινία κολλημένη στα μαλλιά. Για την αστυνομία η υπόθεση θεωρείται ότι έχει εξιχνιασθεί. Οι αστυνομικές αρχές της Florida διερεύνησαν και άλλες παλιές υποθέσεις σε περιοχές όπου ήταν γνωστό ότι κατοικούσε ο Chandler.

Oba Chandler executed

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Memoirs are the pixels of my life
Memoirs are the pixels of my life
Αίθουσα Περιτεχνών Καρτέρης
13.12.2019
Memoirs are the pixels of my life
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5