Visual Browsing

Μια νεκρή σε εστιατόριο με αστέρι Michelin - Τι έφαγε (εικόνες, video)

Μια νεκρή σε εστιατόριο με αστέρι Michelin - Τι έφαγε (εικόνες, video)
Επί ποδός οι υγειονομικές αρχές στη Βαλένθια
  • A-
  • A+
0

Μοιραία ήταν η απόφαση μιας γυναίκας στην Ισπανία να γιορτάσει τα γενέθλια του συζύγου της με γεύμα σε εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin.

Η Μαρία Χεσούς Φερνάντεζ Κάλβο άφησε την τελευταία της πνοή έχοντας καταναλώσει δηλητηριώδη μανιτάρια. Η 46χρονη, οπτικός στο επάγγελμα, πήγε το Σάββατο στο εστιατόριο RIFF στη Βαλένθια μαζί με τον άνδρα της και τον 10χρονο γιο τους. Παρήγγειλε ριζότο με μανιτάρια. Έπειτα από λίγη ώρα παρουσίασε έντονο στομαχόπονο, εμετό, διάρροια και υψηλό πυρετό. Πέθανε μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph αναφέρει σε άρθρο της πως το μανιτάρι που χρησιμοποιήθηκε στο ριζότο περιέχει μια ισχυρή τοξίνη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταναλώνεται ωμό. Συνήθως, οι σεφ τα αποξηραίνουν και αφού τα μουλιάσουν σε νερό ή γάλα, τα μαγειρεύουν.

Spain officials probe Michelin-star restaurant after woman dies after meal

Σχετικα
Πρώτα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην Ισπανία μετά το lockdown
Πρώτα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην Ισπανία μετά το lockdown

Πώς κατέληξε στο πιάτο

​Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 10 άτομα που έφαγαν στο ίδιο εστιατόριο, συμπεριλαμβανομένου και του συζύγου της άτυχης 46χρονης, παρουσίασαν παρόμοια συμπτώματα και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι επιθεωρητές υγείας καλούνται να διαπιστώσουν αν είχε γίνει η σωστή προετοιμασία της συγκεκριμένης πρώτης ύλης πριν καταλήξει στο πιάτο των πελατών του RIFF ή αν –ακόμα χειρότερα– η 46χρονη και οι υπόλοιποι που αρρώστησαν, έφαγαν ένα άλλο είδος μανιταριού, μη βρώσιμο και ακόμη πιο δηλητηριώδες.

Σχετικα
Κορωνοϊός: Σεφ με τρια αστέρια Michelin βοηθάει απόρους
Κορωνοϊός: Σεφ με τρια αστέρια Michelin βοηθάει απόρους

«Θα πρέπει να περιμένουμε προκειμένου να πούμε με βεβαιότητα αν η κατανάλωση του φαγητού προκάλεσε τον θάνατό της ή άλλες επιπλοκές» τόνισε η Ανα Μπαρσελό, επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας υγείας. Και συμπλήρωσε ότι δείγματα από τα συστατικά του γεύματος εστάλησαν προς ανάλυση στο Εθνικό Ινστιτούτο Τοξικολογίας.

Κατέβηκαν τα «ρολά» στο εστιατόριο

Στον απόηχο της θλιβερής είδησης και με τις έρευνες σε εξέλιξη, ο σεφ του εστιατορίου, Μπερντ Κνέλερ, αποφάσισε να βάλει προσωρινά «λουκέτο» στο RiFF.

«Συνεργάζομαι απόλυτα με τις αρχές, προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα γεγονότα, με την ελπίδα ότι θα εξακριβωθούν τα αίτια το ταχύτερο δυνατόν» ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου RiFF
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου RiFF/©EPA/Kai Foersterling

Ο σεφ είχε κερδίσει αστέρι Michelin το 2009.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5