Visual Browsing

Επιστήμονας της NASA ισχυρίζεται ότι εξωγήινοι έχουν ήδη επισκεφτεί τη γη;

Επιστήμονας της NASA ισχυρίζεται ότι εξωγήινοι έχουν ήδη επισκεφτεί τη γη;
Είναι αληθινά τα δημοσιεύματα;
  • A-
  • A+
0

Δημοσιεύματα ισχυρίζονται πως «επιστήμονας της NASA δήλωσε ότι εξωγήινοι έχουν ήδη επισκεφθεί τη Γη». Είναι αλήθεια; 

Στο protothema.gr διαβάζουμε:

Το είδαμε επίσης στα iefimerida.grtribune.grtopontiki.grmadata.grel.gr.

Σχετικα
NASA: Το InSight ανίχνευσε τους 3 μεγαλύτερους σεισμούς στον Άρη
NASA: Το InSight ανίχνευσε τους 3 μεγαλύτερους σεισμούς στον Άρη

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Σύμφωνα με κάποιες από τις πρώτες πηγές που δημοσίευσαν την είδηση στο εξωτερικό, όπως η DailyMail και το Evening Standard, οι ισχυρισμοί του Silvano P. Colombano περιλαμβάνονται στο σύντομο έγγραφο «New Assumptions to Guide SETI Research», που συνέταξε ο ίδιος με σκοπό την παρουσίαση κάποιων σκέψεών του πάνω στην αναθεώρηση ορισμένων υποθέσεων αναφορικά με την αναζήτηση εξωγήινης ζωής. Κατά την δική μας έρευνα δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε σχετικούς ισχυρισμούς του σε άλλη πηγή.

Διαβάζοντας προσεκτικά το έγγραφο λοιπόν, η εικόνα που αποκομίζουμε είναι πολύ διαφορετική απ’ αυτή «ενός επιστήμονα που αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τη ζωή πέρα από τη γη, φέρνοντας τα πάνω κάτω» (κατά το iefimerida.gr).

Σχετικα
NASA: Το μέρος της Σελήνης που θα στείλει το ρομποτικό ρόβερ
NASA: Το μέρος της Σελήνης που θα στείλει το ρομποτικό ρόβερ

Παραθέτουμε τα σημεία του εγγράφου που είναι σχετικά με το θέμα μας (1η σελίδα, υπόθεση 3):

«Given the fairly common presence of elements that might be involved in the origin of life throughout the universe, it is a reasonable assumption that life ‘as we know it’ was at least a common starting point, but our form of life and intelligence, may just be a tiny first step in a continuing evolution that may well produce forms of intelligence that are far superior to ours and no longer based on carbon ‘machinery’.

[…]

I simply want to point out the fact that the intelligence we might find and that might choose to find us (if it hasn’t already) might not be at all be produced by carbon based organisms like us.»

Μετάφραση:

«Με δεδομένο την ιδιαίτερα συχνή παρουσία στοιχείων που ίσως εμπλέκονται στην προέλευση της ζωής στο σύμπαν, είναι λογική η υπόθεση ότι ‘η ζωή όπως την ξέρουμε’ ήταν τουλάχιστον ένα κοινό αρχικό σημείο, ο τύπος και η νοημοσύνη της οποίας μπορεί τελικά να αποτελεί απλά ένα απειροελάχιστο πρώτο βήμα στην διαρκή εξέλιξη, η οποία θα μπορούσε να είναι σε θέση να αναπτύξει μορφές ζωής πολύ ανώτερες της δικής μας, οι οποίες πλέον δεν θα είναι βασισμένες στον άνθρακα.

[…]

Θα ήθελα απλά να επισημάνω το γεγονός ότι η νοημοσύνη που θα μπορούσαμε να βρούμε και που ίσως θα επέλεγε να βρει εμάς (αν δεν το έχει κάνει ήδη), ίσως να μην αποτελείται από οργανισμούς βασισμένους στον άνθρακα όπως εμείς.»

Καταρχάς, αντιλαμβανόμαστε ότι ο κος Colombano παρουσιάζει απλά μια υπόθεση για το πώς θα μπορούσε να είναι η εξωγήινη ζωή, και μόνο σε μια παρένθεση αναφέρει το ενδεχόμενο ότι ίσως να έχει υπάρξει ήδη επαφή, χωρίς να δίνει βαρύτητα ή άλλη σκέψη σε αυτήν την πιθανότητα.

Κατά δεύτερον, δεν υπάρχει αναφορά σε απευθείας επαφή με τους εξωγήινους, όπως την εννοούν τα άρθρα με την έννοια της «επίσκεψης στην γη». Στην προηγούμενη υπόθεση που εξετάζει ο κος Colombano αναφορικά με τις μεθόδους επικοινωνίας τέτοιων μορφών ζωής, παρουσιάζει τον προβληματισμό του σχετικά με το κατά πόσο αυτές θα μπορούσαν να αφορούν τα ραδιοκύματα, αλλά αναφέρεται σε «τεχνολογικό-κοινωνικό» ζήτημα, που φαίνεται να αφορά κάποιο είδος εξ αποστάσεως μεθόδου.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5