Visual Browsing
Athens 102.5 Voice

Λονδίνο: «Κάψουλες ύπνου» για τους κουρασμένους εργαζόμενους

Με 15 λίρες την ώρα - Η ιδέα που ξεκίνησε από την Ιαπωνία

Οι εξαντλημένοι και νυσταγμένοι Λονδρέζοι, που θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από το βαρυφορτωμένο, καθημερινό πρόγραμμά τους, έχουν πλέον μια «καλή» εναλλακτική πέρα από το να πίνουν καφέ: Να κλείσουν για λίγο τα μάτια τους σε μια «κάψουλα ύπνου», πληρώνοντας μόλις 15 λίρες την ώρα.

Το Pop & Rest, στη μοδάτη συνοικία Σόρντιτς του Λονδίνου, βασίστηκε στα αντίστοιχα «ξενοδοχεία» της Ιαπωνίας και διαθέτει τέσσερις τέτοιες «κάψουλες»: Πρόκειται για μικροσκοπικά δωμάτια με τοίχους βαμμένους σε σκούρες αποχρώσεις και αρωματισμένα με λεβάντα που βοηθά στη χαλάρωση. Οι πελάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ωτοασπίδες και μάσκες που καλύπτουν τα μάτια.

«Ήταν εμφανές πως ήταν κουρασμένοι»

Ο Μαουρίσιο Βιλαμιζάρ, 28 ετών, εξήγησε ότι μαζί με τον συνιδρυτή του Pop & Rest, τον Γιόαν Ντίμοντ, εμπνεύστηκε την ιδέα για την επιχείρηση αυτή αφού παρατήρησε τον πολυάσχολο τρόπο ζωής των Λονδρέζων και τις πολλές ώρες που εργάζονται καθημερινά.

Σχετικα
Κάθε χρόνο η Νορβηγία κάνει δώρο το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λονδίνου
Κάθε χρόνο η Νορβηγία κάνει δώρο το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λονδίνου

«Ήταν εμφανές πως ήταν κουρασμένοι όλη την ώρα και δεν τους αρκούσε ο καφές ή το τσάι. Έτσι, σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να φτιάξουμε κάτι σαν έναν ιδιωτικό χώρο όπου να μπορούν να χαλαρώσουν με την ησυχία τους» τόνισε.

Σήμερα, το Pop & Rest υποδέχεται κατά μέσον όρο 30-35 πελάτες την εβδομάδα -πολλοί από αυτούς είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή εργάζονται σε οικονομικές υπηρεσίες.

Ο 28χρονος συνιδρυτής υποστήριξε πως σκοπεύει να «πλημμυρίσει» το Λονδίνο με «κάψουλες ύπνου» και στη συνέχεια να επεκτείνει την επιχείρησή του όχι μόνο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Σχετικα
Ο πατέρας της αρτ νουβό Gustav Klimt και το «παλιόπαιδο» του εξπρεσιονισμού Egon Schiele
Ο πατέρας της αρτ νουβό Gustav Klimt και το «παλιόπαιδο» του εξπρεσιονισμού Egon Schiele

Τακτικοί πελάτες

Ο 58χρονος Γκρέιμ Ντάνιελ, διευθυντής μιας εταιρείας ενδυμάτων, είπε ότι έχει επισκεφθεί το ξενοδοχείο πολλές φορές από τον περασμένο Ιούνιο, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Τον βοηθάει, όπως εξήγησε, να συμπληρώσει ώρες ύπνου αν έχει κοιμηθεί αργά την προηγούμενη ημέρα και το πρόγραμμά του για την επόμενη είναι βαρύ.

«Αν βγω έξω το βράδυ και έχω, για παράδειγμα, διάφορα ραντεβού διάσπαρτα μέσα στην ημέρα, είναι ωραίο να μπορέσω να κοιμηθώ για μια ώρα στα ενδιάμεσα. Τι μπορείς να αγοράσεις για 15 λίρες στο κεντρικό Λονδίνο; Οι 15 λίρες για να ξεκουραστείς και να καθαρίσεις το μυαλό σου για το απόγευμα ή για ένα ραντεβού που θα έχεις αργότερα είναι ιδανικό ποσό για εμένα» πρόσθεσε.

Ιδανικά και για διαλογισμό

Ο σχεδιαστής Νταν Άντριους, 30 ετών, εργάζεται κοντά στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Όπως ανέφερε, χρησιμοποιεί τα δωμάτιά του για να διαλογιστεί.

«Ακόμη κι αν βρεις τον χρόνο για διαλογισμό, αν καθίσεις σε ένα παγκάκι ή σε μια γωνιά του γραφείου σου ή κάτι τέτοιο, είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις» εξήγησε, χαρακτηρίζοντας «σωστή» την τιμή των δωματίων.

«Είναι πολύ καλή, αν σκεφθείτε το κόστος της πνευματικής και ψυχικής υγείας σας» πρόσθεσε.

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5