1821 Digital Gallery

Ο αστροναύτης Μπαζ Όλντριν ισχυρίζεται ότι είδε UFO και πέρασε από τεστ ανιχνευτή ψεύδους;

Ο αστροναύτης Μπαζ Όλντριν ισχυρίζεται ότι είδε UFO και πέρασε από τεστ ανιχνευτή ψεύδους;
Τι έχει συμβεί πραγματικά;
  • A-
  • A+
0

Δημοσίευμα, το οποίο βασίζεται σε άρθρο της Daily Mail, ισχυρίζεται ότι ο Μπαζ Όλντριν κατά τη διάρκεια της αποστολής στη σελήνη είχε δει ένα UFO και αυτή η δήλωση μαζί με τις δηλώσεις ακόμη τριών αστροναυτών, που και αυτοί είχαν δει UFO, πέρασαν το τεστ ενός εξαιρετικά προηγμένου ανιχνευτή ψεύδους.

Την είδηση την είδαμε στο protothema.greleftherostypos.grpronews.gr,
altsantiri.grthecaller.grpresshub.grdigitallife.gr1069.grkriti24.grel.gr και άλλες.

Τι έχει συμβεί πραγματικά; 

Σχετικα
Παραπληροφόρηση σχετικά με τη φωτογραφία στρατιωτικών που βρίσκονται μπροστά στην ΠτΔ
Παραπληροφόρηση σχετικά με τη φωτογραφία στρατιωτικών που βρίσκονται μπροστά στην ΠτΔ

Αν και τα ελληνικά δημοσιεύματα (όσα αναφέρουν την πηγή τους) βασίζονται σε άρθρο της Daily Mail, η είδηση ξεκίνησε από την σκανδαλοθηρική εφημερίδα daily star, και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη πηγή ειδήσεων.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα daily star, ένα ινστιτούτο στο Albany του Ohio, πέρασε από τεστ ψεύδους τους Buzz AldrinAl WordenEdgar Mitchell και Gordon Cooper. Αν φαντάζεστε κάτι σαν τα τεστ ψεύδους του FBI ή της CIA, με αισθητήρες που μετράνε την πίεση, τους καρδιακούς παλμούς κτλ., και ανάλογα με τις μετρήσεις βγάζουν το αποτέλεσμα, κάνετε λάθος. Είναι αδύνατο να μιλάμε για κάποιο ανάλογο τεστ, γιατί ο Gordon Cooper και ο  Edgar Mitchell έχουν πεθάνει. Τελικά ποιο είναι το εξαιρετικά προηγμένο τεστ αλήθειας που πέρασε ο ο Μπαζ Όλντριν και οι υπόλοιποι;

Σχετικα
Ουκρανία - ΔΝΤ: Ο Ζελένσκι συζήτησε την ανάγκη οικονομικής υποστήριξης
Ουκρανία - ΔΝΤ: Ο Ζελένσκι συζήτησε την ανάγκη οικονομικής υποστήριξης

Το ινστιτούτο Βιοοκουστικής Βιολογίας, ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει ένα λογισμικό και «τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί από τη φωνή σας». Από τα ψέματα, έως ανάλυση της υγείας σας μέχρι και το dna! «Οι τεράστιες βάσεις δεδομένων με βάση τη συχνότητα της φωνής μπορούν τώρα να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν μια ανάλυση για το τι πραγματικά σκέφτεστε, πως είστε συναισθηματικά και σε ποια κατάσταση είναι η υγεία σας και η ευεξίας σας»!

Ακόμη στη σελίδα του «ινστιτούτου» θα βρούμε ένα και μοναδικό όνομα. Την Sharry Edwards, που ισχυρίζεται ότι έχει μοναδικές ακουστικές ικανότητες (ακούει πάνω από το ακουστικό ανθρώπινο εύρος) και μπορεί να ξεχωρίσει την ηχητική υπογραφή του κάθε ατόμου (ότι και να σημαίνει αυτό) και έτσι καταφέρνει να κάνει ιατρική διάγνωση και να θεραπεύσει! Η διεύθυνση του «επιστημονικού ινστιτούτου» είναι σε μια γειτονιά του Albany με ισόγειες κατοικίες και αποθήκες, ενώ τα email του είναι όλα με κατάληξη gmail. Η Edwards προσπαθεί να πουλήσει το φοβερό λογισμικό, που βασίζεται στις μοναδικές ικανότητες της να ακούει και να αναπαράγει ήχους που θεραπεύουν, ενώ παράλληλα παραδίδει μαθήματα και πουλάει βιβλία.

Όμως στην πραγματικότητα οι παραπάνω ισχυρισμοί δεν είναι τίποτα περισσότερο από ψευδοεπιστήμη. Η Βιοοκουστική Βιολογία που αναφέρει το «ινστιτούτο» είναι κλάδος της επιστήμης, που ασχολείται κυρίως με τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο τα ζώα παράγουν διάφορους ήχους, ενώ η λειτουργία των μηχανισμών παραγωγής και λήψης των ήχων από τον άνθρωπο αποτελεί αντικείμενο άλλου διεπιστημονικού κλάδου.

Φυσικά πουθενά δεν έχουν δημοσιευθεί αποτελέσματα της ανάλυσης του τεστ αλήθειας των τεσσάρων αστροναυτών και η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε. Έτσι αντιλαμβανόμαστε ότι οι «εξειδικευμένοι επιστήμονες» που αναφέρουν τα άρθρα, και που διενέργησαν το «εξαιρετικά προηγμένο» τεστ αλήθειας, είναι η μία και μοναδική εναλλακτική θεραπεύτρια με ήχους, Sharry Edwards, και το επιστημονικό ινστιτούτο είναι το ψευδοεπιστημονικό ίδρυμα που έχει δημιουργήσει η ίδια για να πουλήσει το λογισμικό της, να προωθήσει τα μαθήματα που παραδίδει, και τα εναλλακτικά βιβλία που έχει γράψει, δηλαδή με δυο λόγια, φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Πίσω στους αστροναύτες και στα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα. Είναι αλήθεια ότι ο Worden, ο Mitchell και ο Cooper έχουν μιλήσει για τους εξωγήινους και τα UFO. Μάλιστα ο Cooper, ισχυρίστηκε ότι είδε UFO ενώ ήταν ακόμα πιλότος στρατιωτικών αεροσκαφών τη δεκαετία του 1950. Αλλά στην περίπτωση του Aldrin, οι φήμες που αναφέρουν ότι είδε ένα εξωγήινο σκάφος σχήματος L κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo11 είναι ανοησίες που έχουν διαψευσθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Πραγματικά ο Aldrin είδε ένα φως έξω από το παράθυρο, αλλά το πλήρωμα σύντομα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν η αντανάκλαση του ηλίου από ηλιακό πάνελ, ένα από τα τέσσερα που αποκολλήθηκαν λίγα λεπτά πριν με βάση του προγράμματος της αποστολής.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5