1821 Digital Gallery
Day 5 / WASHINGTON D.C.: Η πρωτεύουσα του AIDS!

Day 5 / WASHINGTON D.C.: Η πρωτεύουσα του AIDS!

Για κάποιο περίεργο λόγο θερίζει. Η A.V. έκανε HIV τεστ στο ghetto. Δες τι βγήκε...

Εκτός από τη φτώχια, τα «σκληρά» και το έγκλημα, στα ghettos της Ουάσιγκτον, για κάποιον ακατανόητο λόγο, θερίζει και το HIV/AIDS. Τα νούμερα είναι απίστευτα: Το 4% των ενήλικων κατοίκων έχει καταγραφεί επίσημα ότι πάσχει από την ασθένεια, ενώ ανεπίσημα το ποσοστό φτάνει στο 5 με 6%, που είναι περίπου 12% πάνω από τον εθνικό μέσο όρο. Το 81% είναι αφροαμερικάνοι, δηλαδή κάπου 15.000 κόσμος. Η μετάδοση γίνεται κατά κύριο λόγο μέσα από ετεροφυλικές σχέσεις και μολυσμένες σύριγγες τοξικομανών.

Έτσι, περπατώντας στο ghetto του Northeast, κοντά στα projects του Lincoln Heights, έπεσα τυχαία πάνω σε ένα κέντρο διάγνωσης και πρόληψης AIDS για αφροαμερικανούς. Μπήκα μέσα, σκέφτηκα να τους ρωτήσω τί ακριβώς κάνουν εδώ και γιατί σ' αυτή την "άκυρη" περιοχή υπάρχει τέτοια υποδομή - ακόμα δεν είχα διαβάσει τα νούμερα, τα είδα μετά. 

Ο συμπαθητικός τύπος, αφροαμερικάνος, που μου άνοιξε την πόρτα, μου είπε ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένος να μιλάει στα ΜΜΕ και ότι πρέπει να επικοινωνήσω κεντρικά με τον υπεύθυνο Τύπου του Οργανισμού. Όταν με είδε να κοντοστέκομαι και του είπα ότι "αύριο φεύγω και δεν έχω χρόνο γι' αυτό", μου πρότεινε αντί για δηλώσεις, να ζήσω την εμπειρία: Να κάνω ο ίδιος τεστ HIV. Δεν μου πήρε πάνω από 2-3 δευτερόλεπτα να αποφασίσω πως η απάντηση είναι "ναι", ειδικά όταν μου είπε ότι η εξέταση είναι εντελώς δωρεάν και τα αποτελέσματα βγαίνουν σε 20 λεπτά.

Σχετικα
ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε Λύκειο του Ντιτρόιτ - Τρεις νεκροί (βίντεο)
ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε Λύκειο του Ντιτρόιτ - Τρεις νεκροί (βίντεο)

(Είναι πραγματικά εντυπωσιακό για την Αμερική, το ότι το τεστ ήταν δωρεάν. Την τελευταία φορά που πήγα σε αμερικανικό ΔΗΜΟΣΙΟ νοσοκομείο, τον Αύγουστο του ’09, στο Bellevue Hospital της Νέας Υόρκης, για τεστ H1N1, με χρέωσαν 600 δολλάρια για να μου μετρήσουν τη θερμοκρασία και να αναλύσουν το σάλιο μου - κι ακόμα με γράμματα και ειδοποιήσεις με "ψήνουν" να τους τα δώσω...)

Με τα πολλά, συμπλήρωσα πρώτα μια αναλυτική φόρμα με διάφορες "αδιάκριτες" ερωτήσεις, σχετικές με τη συχνότητα και το είδος των σεξουαλικών μου επαφών. Μετά, ήρθε και με παρέλαβε ο Κάρλος, ένα νέο παλικάρι από το Πόρτο Ρίκο και ανεβήκαμε στον πάνω όροφο. Σε έναν αποστειρωμένο χώρο, με πλαστικά γάντια, απολυμάνσεις κλπ, μου τρύπησαν με βελόνα μιας χρήσεως το δάκτυλο. Μετά από 20 λεπτά μου ανακοίνωσαν ότι το αποτέλεσμα είναι «αρνητικό».

Το κλου της όλης εμπειρίας ήταν ότι εδώ έμαθα για πρώτη φορά στα 37 μου ότι υπάρχει προφυλακτικό που χρησιμοποιείς όταν κάνεις στοματικό έρωτα σε γυναίκα. Δεν το βάζεις στη μύτη σου, ούτε στη γλώσσα σου. Τότε, πώς δουλεύει; Μοιάζει με μια αυτοκόλλητη λεπτή μεμβράνη, στο σχήμα ενός εμπλάστρου «Λέοντος», που την κολλάς πάνω από τα γεννητικά όργανα της γυναίκας. Πήρα 2-3 από αυτές, αν κανείς θέλει να τις δοκιμάσει, μου λέτε και σας τις στέλνω αμέσως. Όλες οι εικόνες, στο slideshow2 που ακολουθεί.

Σχετικα
Στη φυλακή η σύζυγος του ναρκέμπορου «Ελ Τσάπο»
Στη φυλακή η σύζυγος του ναρκέμπορου «Ελ Τσάπο»

Εδώ τα αναλυτικά στοιχεία για το HIV / AIDS στην Ουάσιγκτον. 

www.wwc.org/hiv_aids_services/statistics.html

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5