Visual Browsing
Εκρηκτικές δόσεις συγκίνησης από την Ταϊλάνδη

Εκρηκτικές δόσεις συγκίνησης από την Ταϊλάνδη

Δείτε τα σποτάκια για την καλοσύνη

Νικάει πάντα το καλό; Είναι μια καλή πράξη ικανή να σε κάνει σε κάνει ευτυχισμένο; Αυτό ακριβώς πραγματεύεται, επιβεβαιώνει και προκαλεί μια καμπάνια από την Ταϊλάνδη, ίσως το απόλυτο viral βίντεο με ασιατική προέλευση.

image

Κεντρική ιδέα ένας νεαρός άνδρας ο οποίος πραγματοποιεί μικρές καλές πράξεις κάθε μέρα και αδιαφορεί για όποια ανταπόδοση και αναγνώριση. Κάθε πράξη του «αναπτύσσεται» μέσα σε αυτήν την μικρή ιστορία, αποκαλύπτει υπέροχα πράγματα και κορυφώνεται με συναισθήματα ανεκτίμητης αξίας. Έτσι μέσα από τα μικρά θαύματα τα οποία συμβαίνουν γύρω του, ο αφανής ήρωας βγαίνει κερδισμένος. «Feel good» καταπληκτικές ιστορίες, έτοιμες να συγκινήσουν τα πλέον σκληρά καρύδια. Δείτε το σποτ «Unsung Hero».

Σχετικα
Δικαστής αθώωσε και μετά αυτοπυροβολήθηκε
Δικαστής αθώωσε και μετά αυτοπυροβολήθηκε

Με πνεύμα γενναιοδωρίας και αλληλεγγύης, το «Unsung Hero» είναι μέρος μιας σπονδυλωτής συναισθηματικής καμπάνιας από την Ogilvy & Mather Bangkok για την ασφαλιστική Thai Life. Η επικοινωνία εμπνέει τις πιο ευαίσθητες χορδές των Ταϊλανδών και τους παροτρύνει να πιστέψουν στο καλό. Επίσης, με την πλατφόρμα ThaiGoodStories.com τους ενθαρρύνει να μοιραστούν αντίστοιχες διηγήσεις, άσημων και απαρατήρητων «ηρώων», δημιουργώντας μια θερμοκοιτίδα κατανόησης, φροντίδας και ανθρωπιάς.

«Η σιωπή της αγάπης» ή αλλιώς «The Silence of Love» ονομάζεται το προηγούμενο σποτ της Thai Life, το οποίο για τα ελληνικά δεδομένα μοιάζει περισσότερο επίκαιρο. Το έφηβο κορίτσι της ιστορίας αφηγείται με θυμό τους λόγους για τους οποίους την απωθεί ο κωφάλαλος πατέρας της, κάνοντας την θύμα bullying στο σχολείο, δεχόμενη την ερωτική απόρριψη και βιώνοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό. Την ημέρα των γενεθλίων της το κορίτσι επιχειρεί να αφαιρέσει τη (μίζερη) ζωή της και ο πατέρας της τρέχει με απόγνωση να τη σώσει από τη ζωή. Εκεί, με μια μοναδική κινηματογράφηση από τη δημιουργική ομάδα της Ogilvy, το σποτ «εξιστορεί» την άπλετη αγάπη του πατέρα προς την κόρη, παρουσιάζοντας στιγμιότυπα για το πόσο σημαντικό πλάσμα είναι για τον ίδιο από την πρώτη στιγμή που ήρθε στη ζωή. Κλείνοντας, υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει τέλειος πατέρας, ωστόσο η αγάπη του πατέρα θα είναι τέλεια» και μας καλεί να θυμόμαστε να φροντίζουμε αυτούς που μας φροντίζουν. Δείτε το σποτ «The Silence of Love».

Σχετικα
Έξι ελέφαντες βρήκαν τραγικό τέλος πέφτοντας από καταρράκτη
Έξι ελέφαντες βρήκαν τραγικό τέλος πέφτοντας από καταρράκτη

Φορτισμένες με κοινωνικά στερεότυπα και δραματική υπόθεση, αυτές ιστορίες συμπυκνώνουν το ύφος των διαφημιστικών της Ταϊλάνδης, οι οποίες φημίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο ως δακρυγόνες! Ο σκηνοθέτης και των δύο παραπάνω διαφημιστικών ταινιών, Thanonchai Sornsriwichai μπορεί να έχει γυρίσει μόνο μια ταινία μεγάλου μήκους, σας προτείνω ωστόσο να τον ψάξετε στο διαδίκτυο και να διαπιστώσετε πως «κρύβεται» πίσω από τις πλέον εμπνευσμένες.

image

image

Ευχαριστώ τους Thitima Liangpanich, Phawit Chitrakorn και Greg Carton της Ogilvy & Mather Bangkok για το υλικό και τις πληροφορίες. 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5