Trending Now

Μαμά πολική αρκούδα είναι μόνο μία: Τα τρυφερά κλικ με τα αρκουδάκια της

Ο Paul Goldstein πέρασε 8 ημέρες σε απομακρυσμένη περιοχή του Καναδά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαμά πολική αρκούδα στον Καναδά με τα δύο αρκουδάκια της
Μαμά πολική αρκούδα στον Καναδά με τα δύο αρκουδάκια της @paulsgoldstein/Instagram

Πολική αρκούδα με αρκουδάκια στον Καναδά κατέγραψε με τον φακό του ο φωτογράφος άγριας ζωής Paul Goldstein. Οι τρυφερές φωτογραφίες.

Μια πολική αρκούδα και τα δύο αρκουδάκια της συνάντησε ο βραβευμένος φωτογράφος άγριας ζωής Paul Goldstein, στον Καναδά. Για να το πετύχει αυτό χρειάστηκε να περιμένει 8 ημέρες στην περιοχή Nunavut.

Χρησιμοποιώντας ένα χιονοέλκηθρο πήγε σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία της νήσου Baffin Island, η οποία έχει ένα πληθυσμό πολικών αρκούδων και ξεκίνησε την εξερεύνηση.

Με τη βοήθεια που πήρε από ντόπιους Ινουίτ ιχνευτές, βρέθηκε μπροστά σε ένα ανέλπιστο θέαμα, το οποίο κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό.

 

Επί τέσσερις ώρες περίπου, ο Goldstein είχε τη χαρά να παρακολoυθεί μια μαμά πολική αρκούδα και τα αρκουδάκια της. Είτε εξερευνούσαν τον χώρο γύρω τους είτε ήταν αγκαλιά στο χιόνι, η μαμά αρκούδα πρόσεχε συνεχώς τα μωρά της. Για τον Goldstein ήταν μαγική η στιγμή, γιατί τίποτα δεν εγγυόταν ότι θα έβλεπε πολικές αρκούδες, πολλώ δε μάλλον μια ολόκληρη οικογένεια.

Τι δήλωσε ο φωτογράφος Paul Goldstein που κατέγραψε τη μαμά πολική αρκούδα με τα αρκουδάκια της

Ο φωτογράφος άγριας ζωής έχει πλήρη επίγνωση του πόσο τυχερός ήταν που τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες. Ακόμη και μετά από 25 χρόνια σε αυτή την τέχνη, είναι πάντα συναρπαστικό να αιχμαλωτίζει με τον φακό του τέτοιες ξεχωριστές στιγμές.

Ελπίζει ότι ο κόσμος θα δει αυτές τις φωτογραφίες με την πολική αρκούδα και τα αρκουδάκια και θα συνειδητοποιήσει πόσο εύθραυστα είναι αυτά τα οικοσυστήματα και πόσο σημαντικό είναι να τα προστατεύουμε. «Θα ήταν ενθαρρυντικό αν την ίδια φωτογραφία μπορούσε κάποιος να τραβήξει 50 ή 100 χρόνια από σήμερα» ανέφερε, μιλώντας στο My Modern Met.

 

 

Η κλιματική αλλαγή που προκαλεί το λιώσιμο των πάγων επηρεάζει δραματικά τις πολικές αρκούδες, οι οποίες στηρίζονται στον πάγο για να μπορέσουν να κυνηγήσουν φώκιες. Το 2017 τον γύρο των social media είχε κάνει η σοκαριστική εικόνα μιας πολικής αρκούδας στην Αρκτική, η οποία ήταν ένα «μάτσο κόκκαλα», όπως είχε αναφέρει ο φωτογράφος που απαθανάτισε τη στιγμή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ